Емблематичният поход Fjällräven Classic отменя локации, заради кризата около COVID-19

Шведският аутдор специалист връща билетите на записалите се вече участници

0
 

Сподели

Shares

 

fjallraven abiskoШведският аутдор специалист Fjällräven обяви, че за съжаление се налага тази година да отмени своите организирани трекинг събития Fjällräven Classic в Германия, Дания,Швеция, Великобритания, САЩ и Китай, поради нестабилната ситуация около разпространението на COVID-19.

Стартирано през 2005 г. в Швеция, Fjällräven Classic е трекинг събитие, създадено, за да даде възможност на повече хора да открият радостта от походите – и да осигури вдъхновение, знания и силна общност за ентусиастите. Fjällräven Classic прави походите на дълги разстояния по-лесни и по-достъпни, тъй като организаторите се занимават изцяло с организацията и логистиката около събитията.

Участниците носят собствена екипировка и спят в палатки под яркото лятно небе. По маршрута контролно-пропускателните пунктове с персонал на Fjällräven предоставят храна, котлонче за готвене, първа помощ и всякакъв вид подкрепа, принужда.

Първият Fjällräven Classic в Швеция е 110 километров поход през необятните планини на шведска Лапландия. Благодарение на своята популярност, събитието започва да се провежда и в Дания (2014 г.), САЩ (2016 г.), както и ХонгКонг (2017 г.). Миналатагодина Fjällräven обяви, че концепцията Fjällräven Classic ще се разшири до още четири дестинации през 2020 г.: Германия, Великобритания, Южна Корея и Китай.

Fjallraven Abisko Friluft 45
Снимка: Тихомир Рачев

Походите и разходките сред природата са може би една от най-здравословните дейности, които можете да предприемете. Издръжливостта и физическото ви здраве ще се подобрят с редовни разходки. Освен това, вашето психично здраве ще се възползва от чистия въздух, песните на птиците и всички цветове на природата. Рискът от наранявания е малък и дори разпространението на вируса може да бъде елиминирано, ако поддържате известно разстояние между вас и другите разхождащи се.

Дори от организационна гледна точка компанията да може да създаде събитията Fjällräven Classic без риск от корона вирус, хостингът на самите събития е по-сложен от това. Също така, обозначените зони за походи често са много отдалечени и слабо населени. При такава медицинска криза местните здравни ресурси вече са под значителен натиск и Fjällräven чувства силен призив за отговорни действия спрямо ситуацията.

Fjällräven започна 2020 г. с голямата амбиция да бъде домакин на не по-малко от 8 събития Fjällräven Classic. Така че, с голяма тъга марката трябва да информира участниците, че поради настоящата ситуация, събитията Fjällräven Classic 2020 в Германия, Дания, Великобритания, Швеция, Китай и в САЩ няма да се проведат тази година, а се отлагат и планират за 2021г.

На този етап все още остават планираните събития Fjällräven Classic в Южна Корея и Хонконг. За тях Fjällräven продължава да следи развитието и да преценява действията, необходими за провеждането на безопасни и успешни събития. Продажбата на билети за тези събития обаче е отложена за август 2020 г., така че всички факти да могат да бъдат събрани и да се вземат правилните решения.

Всеки участник, който разполага с билет за някое от събитията през 2020 г. (Швеция, Дания, Германия и Великобритания), може или да го запази и използва през 2021 г. (или да го препрати на някой, който може) или да продаде билета обратно на Fjällräven, за да получи пълно възстановяване на своя разход.

Въпреки, че тази информация е наистина тъжна новина за Fjällräven и всички любители на трекинга, които с нетърпение очакваха Fjällräven Classic 2020, марката иска да подчертае факта, че не се предава. Мисията на Fjällräven е да вдъхнови хората да се движат в природата и заедно с природата. Някои райони по света бавно облекчават ограниченията и разходките стават все по-достъпни. Предстоят по-светли дни и всички във Fjällräven очакват с нетърпение скоро отново да излязат на открито, заедно с други любители на природата.

За повече информация и актуални новини посетете официалната страница на събитието или онлайн магазина на Fjällräven. 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.