Живот под карантина: свежи мисли с Ира Кюрпанова

Навън - корона, а вътре - насаме със себе си. Попитахме заложниците вкъщи как се справят с настоящия живот под карантина.

0
 

Сподели

Shares
Снимка: © Ира Кюрпанова
Снимка: © Ира Кюрпанова

С поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с… опитваме да интерпретираме времето, в което живеем в момента и което ни прибра вкъщи, по позитивен начин. Защото вярваме, че каквото и да става, светът наоколо ще продължи да съществува – заедно с доброто в него. Подсказват ни го италианските балкони, животните, които започнаха да обикалят по опустели градски улици и дори по-чистият въздух в небето над нас. Оптимизмът трудно може да бъде изкоренен докрай. Стига да имаме очи за него.

Днешният ни задочен блиц-разговор е с Ира Кюрпанова, една от любимите ни авторки, която без много усилия успява да зареди околните с позитивизма си. Освен че е страстен фотограф и търсач на скрити местенца в природата, Ира често се рее нейде в небесата на крилете на параплнера. Попитахме я как ѝ влияе времето, прекарано вкъщи и какви са размислите и заниманията ѝ в условията на карантина.

Мястото: къде и какво

Карантината ме завари в Банско. Имах възможност да „избягам“, но мисля, че взех най-доброто решение и останах. Тук съм от 13-ти март и се чувствам добре. Ако има нещо, което бих посъветвала останалите, то това е: „Бъдете разумни!“. А всеки да го възприема, както намери за добре. :)

Снимка: © Ира Кюрпанова
Снимка: © Ира Кюрпанова
Сега ти е паднало

Денят ми минава бързо с упражнения, помагам до колкото мога на колегите си, снимам през прозореца, чета книги и уча нови неща – от игри с карти (хехехе) до въпросника за Радиолюбители…оооо и да не забравя за кулинарните умения, които придобивам!

Сърфиране в мрежата

Радвам се на филмите, които пуснаха от varhove.com и Дом на киното, преглеждам и Читанка.

Желаното място

Мечтая да летя отново над планините – Пирин, Стара планина, Рила… над цяла България.

Снимка: © Ира Кюрпанова
Снимка: © Ира Кюрпанова
Добрата новина

Дано поговорката „Всяко зло за добро“ да се окаже на място, но предполагам, че както обикновено в нелеки ситуации, осъзнаването на позитивите ще е със закъснение. На пръв поглед положителните страни са намаляването на трафика и чистият въздух. Освен това много хора преоткриват живота на село.

Посланието

Пожелавам здраве и любов на всички и щипка търпение за разкош.

 

Виж още: Всички интервюта от рубриката ни „Живот под карантина: свежи мисли с…“ ще откриеш тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.