Живот под карантина: Свежи мисли със „заземения“ Весо Овчаров

"Скуката е новото вълнение за мен"

0
 

Сподели

Shares

В поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с… ви запознаваме с един обикновен ден на хора „в плен“, които сме свикнали да виждаме винаги активни и ангажирани с всевъзможни вълнуващи дейности от водата до небето…

И като споменахме небе, с настоящето издание на рубриката решихме да надзърнем в карантиненото ежедневие на един от най-популярните ни въздушни атлети – реещият се сред облаците Весо Овчаров.

Весо Овчаров
Снимка: Sport Depot

Мястото на карантината: къде и какво 

В София, в сравнително малко помещение (70 кв.м). Живея тук от рождението си, но никога през живота си не съм прекарвал толкова време в къщи. Наслаждавам се на спокойствието и изобилието от време за себе си. Тренирам, но не много – на никой не му трябва голяма мускулна маса! Тя ни прави неподвижни и да изглеждаме като охранители от 90-те, съветвам приятелите да наблягат повече на качествена храна и медитация

Сега ти е паднало

Знаете ли, тук ще ви изненадам – по принцип съм свръх деен и активен в живота си, но сега някак автоматично превключих към режим да не правя нищо и повече да наблюдавам света, близките, обкръжението и моето духовно състояние. Да речем че този период ме балансира някак, въпреки че вътрешното ми желание е да съм активен. Не мога да кажа, че е по-добре да спреш, но поне ще видиш и разбереш много истини за себе си и тези около теб. 

Oludeniz Air Games
Весо Овчаров, снимка: Весо Овчаров

Убиец на скука

Скуката е вътрешно усещане и не идва от средата основно. Скуката е новото вълнение за мен – от години не я бях срещал и за момента ми е добре. Определено е добър период да я използваме и да не ѝ се противоппставяме, както сме свикнали. Според мен е по-добре да се вникне в нея и да извлечем важни за нас отговори. 

Сърфирането в мрежата

  • Прогнозата за времето – навик.
  • В тази ситуация почнах и да гледам малко по-често новини, по-скоро сайтовете за статически данни, които ми се струват най-безпристрастни. 
Весо Овчаров
Снимка: Igor Merk & Chris Hoyte Red Bull Content Pool

Добрата новина

На първо място ситуацията е прекрасна профилактика за планетата и ясен прозорец, през който да се види влиянието на човека. Това е и подходящ момент за осъзнаване на собственото ни здраве. След време пък истината за ситуацията – доколко е била заплаха и доколко – полза на определени структури. Истината е най-добрият учител.

Също финансовото сгромолясване на всички нас ще ни докаже, че парите са най-безмислената цел в живота. Кой би искал да посвети живота си на цифри, които могат да изчезнат за миг!? Не ли по-добре да имаш незабравими спомени и умения, които никоя криза не може да ти отнеме?

Весо Овчаров, Кишада
Снимка: Весо Овчаров

Желаното място

Черни връх – място, на което съм отраснал и което ми предлага всички нужни условия. Тъжно е, че достъпът сега е ограничен – за мен има много по-голям риск, ако отида до супермаркета, отколкото на планина. Реално пълна карантина е невъзможно да се спазва.

Посланието

Опознайте себе си повече в този период и бъдете оптимисти – нека да се сравняваме с успелите, а не с умрелите. Амин!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.