Думи, повдигащи планини: Мислите от любимите ни атлети, които ни вдъхновяват

Вдъхновение по време на карантина

 
0

Сподели

0Shares
0 0 0

Напоследък имаме доста свободно време да помислим за себе си, кои сме, за какво се борим, какви са целите ни и осъществими ли са мечтите ни. Създалата се карантинна обстановка ни даде време да си зададем достъчно себепознавателни въпроси. Да им отговорим също. 

Разгърнахме собствената си философия и архива на списание 360°, за да си припомним някои от най-запомнящите се мисли на приключенците, вдъхновяващи ни през годините. Атлети от българската и световна спортна сцена, които ни дадоха ценни житейски уроци, и с които карахме сърф, летяхме с уингсют, спускахме се по пудрата на снежните склонове, забивахме пикели в твърдите скали и се осмелявахме да погледнем далеч отвъд рутината на ежедневието.

Сега, когато глобалната пандемия масово ни изолира по домовете, решихме да ви припомним част от тези вдъхновяващи мисли. Защото за мечтите не съществува карантина, и те са тези, които ни карат да продължаваме напред, въпреки обстоятелствата!

Кристоф Дюмарес – катерач:

“Да, успехите са източник на мотивация, но неуспехите са поучителни. Ако си поставяш трудни цели ти задължително се сблъскваш и с необходимостта да можеш и да се откажеш. Да можеш да се откажеш, когато е много опасно, това е застраховката живот при алпинистите.”

Христина Димитрова-Ина, DivingBG, гмуркане
Снимка: Erik Brown Photography

Христина Димитрова и Росен Желязков – технически водолази:

“Целият подводен свят е много красив, ако имаш очи да го видиш, можеш да го откриеш и в най-мътното и бурно море. Но най-хубавото нещо под водата е да срещнеш себе си.”

Ендуро етика

Богомил Касабов – ендуро: 

“Трябва да се фокусираш върху нещата, които ти носят удоволствие. А те обикновено не са свързани с разшрушаване на природата.”

Владимир Павлов
Снимка: архив Владимир Павлов

Владимир Павлов – сноубордист:

“В планината съм истински щастлив, независимо какво се случва в останалия ми свят. Успявам да пренеса всичко позитивно от белите склонове и да залича всичко черно долу в града.”

Боян Петров

Боян Петров – алпинист:

“Да бъдеш пръв в нещо рядко става случайно. Иска се и шанс, но откритията изискват да се подготвиш за тях. Да ги провокираш, за да ти се случат.”

Антоан льо Менестрел 

Антоан льо Менестрел – катерач, артист:

“Катеренето е колкото физическа, толкова и духовна практика. Всеки изкачен връх е победа над самите нас. Да владееш страха си е източник на голямо удовлетворение.”

Интервю със Серж Жирар

Серж Жирар – бегач:

 “Преди играех футбол и тенис. След това открих бягането и първото ми усещане беше, че единственото, което пречи на постиженията ми, съм самият аз.”

Лео Холдинг

Лео Холдинг – катерач:

“Споделянето на преживяването е най-висшата цел. Светът е магично място и да полагаш усилия е добре за теб.”

Жералдин Фаснахт – фрийрайдър,  бейс скоковете и летене с уингсют:

“В живота винаги имаш избор да плачеш или да се усмихваш. Избирам да се усмихвам!”

Джими Чин – ски, алпинизъм и приключенска фотография

Джими Чин – алпинист 

“Това, в което винаги съм вярвал е, че трябва да следваш страстта си и ако катеренето е твоето призвание и занаят, би било трагедия да не се занимаваш с него. Винаги ще насърчавам децата си да следват мечтите си, каквито и да са те.”

 

Сани Жекова
Фотограф: Яне Голев

Сани Жекова сноубордистка:

“Понякога ми потичат сълзи от очите, от страх. Фокус и концентрация, това е рецепта. Страхът е предизвикателство. Трябва да го преодолееш и ако успееш, ставаш по-добър.”

Пийт Карбина – сърфист:

“Ако подхождаш с идеята, че никога не можеш напълно да усвоиш едно изкуство или занаят, тогава винаги ще се опитваш да си по-добър в него. Имам чувството, че много неща все още ме чакат да ги открия.”

Disl
Дизела на Хайдушки пътеки 2017.

Кирил Николов-Дизела – маратонец:

“Не спирайте да мечтаете или да си поставяте нови цели. А най-добре и двете!” 

За 10 години от създаването си медията ни има зад гърба си 35 печатни издания с над 5000 страници вълнуващи истории от под водата до небето. Ако имате нужда от още вдъхновяващи приключения за четене разгледайте пълната колекция списания 360° и намерете вашето. 

Сега всички списания са на специална цена от 5 лв, а за истинските маниаци предлагаме и промоционални пакети!

Сподели

0Shares
0 0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.