Думи, повдигащи планини: Мислите от любимите ни атлети, които ни вдъхновяват

Голяма доза вдъхновение!

0
 

Сподели

Shares

Напоследък имаме доста свободно време да помислим за себе си, кои сме, за какво се борим, какви са целите ни и осъществими ли са мечтите ни. Създалата се карантинна обстановка ни даде време да си зададем достъчно себепознавателни въпроси. Да им отговорим също. 

Разгърнахме собствената си философия и архива на списание 360°, за да си припомним някои от най-запомнящите се мисли на приключенците, вдъхновяващи ни през годините. Атлети от българската и световна спортна сцена, които ни дадоха ценни житейски уроци, и с които карахме сърф, летяхме с уингсют, спускахме се по пудрата на снежните склонове, забивахме пикели в твърдите скали и се осмелявахме да погледнем далеч отвъд рутината на ежедневието.

Защото за мечтите не съществува карантина, и те са тези, които ни карат да продължаваме напред, въпреки обстоятелствата!

Кристоф Дюмарес – катерач:

“Да, успехите са източник на мотивация, но неуспехите са поучителни. Ако си поставяш трудни цели ти задължително се сблъскваш и с необходимостта да можеш и да се откажеш. Да можеш да се откажеш, когато е много опасно, това е застраховката живот при алпинистите.“

Христина Димитрова-Ина, DivingBG, гмуркане
Снимка: Erik Brown Photography

Христина Димитрова и Росен Желязков – технически водолази:

“Целият подводен свят е много красив, ако имаш очи да го видиш, можеш да го откриеш и в най-мътното и бурно море. Но най-хубавото нещо под водата е да срещнеш себе си.”

Ендуро етика

Богомил Касабов – ендуро: 

“Трябва да се фокусираш върху нещата, които ти носят удоволствие. А те обикновено не са свързани с разшрушаване на природата.”

Владимир Павлов
Снимка: архив Владимир Павлов

Владимир Павлов – сноубордист:

“В планината съм истински щастлив, независимо какво се случва в останалия ми свят. Успявам да пренеса всичко позитивно от белите склонове и да залича всичко черно долу в града.”

Боян Петров

Боян Петров – алпинист:

„Да бъдеш пръв в нещо рядко става случайно. Иска се и шанс, но откритията изискват да се подготвиш за тях. Да ги провокираш, за да ти се случат.”

Антоан льо Менестрел 

Антоан льо Менестрел – катерач, артист:

“Катеренето е колкото физическа, толкова и духовна практика. Всеки изкачен връх е победа над самите нас. Да владееш страха си е източник на голямо удовлетворение.”

Интервю със Серж Жирар

Серж Жирар – бегач:

 “Преди играех футбол и тенис. След това открих бягането и първото ми усещане беше, че единственото, което пречи на постиженията ми, съм самият аз.”

Лео Холдинг

Лео Холдинг – катерач:

“Споделянето на преживяването е най-висшата цел. Светът е магично място и да полагаш усилия е добре за теб.”

Жералдин Фаснахт – фрийрайдър,  бейс скоковете и летене с уингсют:

“В живота винаги имаш избор да плачеш или да се усмихваш. Избирам да се усмихвам!“

Джими Чин – ски, алпинизъм и приключенска фотография

Джими Чин – алпинист 

“Това, в което винаги съм вярвал е, че трябва да следваш страстта си и ако катеренето е твоето призвание и занаят, би било трагедия да не се занимаваш с него. Винаги ще насърчавам децата си да следват мечтите си, каквито и да са те.”

 

Сани Жекова
Фотограф: Яне Голев

Сани Жекова сноубордистка:

“Понякога ми потичат сълзи от очите, от страх. Фокус и концентрация, това е рецепта. Страхът е предизвикателство. Трябва да го преодолееш и ако успееш, ставаш по-добър.”

Пийт Карбина – сърфист:

“Ако подхождаш с идеята, че никога не можеш напълно да усвоиш едно изкуство или занаят, тогава винаги ще се опитваш да си по-добър в него. Имам чувството, че много неща все още ме чакат да ги открия.”

Disl
Дизела на Хайдушки пътеки 2017.

Кирил Николов-Дизела – маратонец:

“Не спирайте да мечтаете или да си поставяте нови цели. А най-добре и двете!”

–––––––––––––––––––––––––––––––-

За 11 години от създаването си медията ни има зад гърба си 35 печатни издания с над 5000 страници вълнуващи истории от под водата до небето. Ако имате нужда от още вдъхновяващи приключения за четене или искате да попълните колекцията си разгледайте пълния списък списания 360° и намерете вашето. 

Сега всички списания са на специална цена от 5 лв, а за истинските маниаци предлагаме и два промоционални пакета на още по-добри цени!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.