Живот под карантина: Свежи мисли с касапина Милан Димов

Вкъщи на цЕлата газ!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Милан Димов

Сглобихме поредицата “Живот под карантина: свежи мисли с… , за да проверим как се справят популярните активни приключенци с непривичната роля на домашни арестанти, която карантината им наложи. И за да потърсим заедно  положителната страна на „ефекта от дефекта“, малко или много повлиял на всички ни.

Поредният ни безконтактен гост е бесният фрийрайд байкър, ски/сноуборд учител и мултиплатинен фрийстайл изпълнител (чийто нов сингъл, посветен на борбата с епидемията, можете да чуете по-долу) с афинитет към месарския бизнес – касапинът Милан „MC SECH“ Димов

Мястото на карантината: къде и какво 

За човек, който последните три месеца е работил навън – карал е и е преподавал ски и сноуборд, средно по осем часа на ден, да остане в къщи (и да трябва да седи в къщи) е равносилно на „каторга“. Още като стана „патакламата“ имах идея да замина извън София, в едно малко градче, където съм прекарал по-голяма част от детството си, с идеята да оформя едни просеки в гората (с голям потенциал), като байк трасета… НО, загрижеността за по-възрастните роднини се наложи като водеща и задържах заминаването, та ето си ме в София.

Сега ти е паднало

Както вероятно се досещате, не се ровя в лекции и конспекти за изпитите, които ми предстоят. Ровичкам се в карания които съм заснел, но не ми е останало време да обработя и да кача за гледане. А също се опитвам да готвя основния ми специалитет.

Яйца по Касапски:

4 броя яйца се слагат във вряща вода. Изважда се каквото има в хладилника и се нарязва на тънко – колбас, кашкавал, сирене и се постилат в чиния.
Готовите рохкосварени яйца се поставят върху предварително постланото. Отделно на котлона в тиган мушкате малко олио и парче масло. Като „заврят“ се слага червен пипер и се залива целия постамент.
Препичат се две филии за топене.

Снимка: Милан Димов

Убиец на скука

Вчера открих, че не съм здрав в ръцете, то с моите крачни спортове, как ли ще е друго, нооо понякога човек има за себе си по-други представи. Та по този повод, добре че имам двор, и лост на двора. Като започне прекалено много да не ме свърта започвам борбата с набиранията, а като грохна, увисвам с главата надолу… Помага за уросяването на мозъка!

Сърфирането в мрежата

Е, то е ясно, че има сърфакис в страницата на 360! Там има цял арсенал от статии по повод на състезания, карания, събития, тенденции в спортовете, екипировка и още, и още. Освен останалото, има и достатъчно реалистични прогнози за времето, които ме вълнуват (нищо че съм в къщи). Въобще списание 360 е нещо като спортен и събитиен алманах за мен преди, сега и за каквото предстои.

Аз също, като всеки в момента, се мотая в социалните мрежи. Там се срещат всички гледни точки за събития, ограничения, новини. Това е и начин да поддържам връзката с приятелите си, макар, много да ми липсва пиенето на бира на открито с приятели.

Добрата новина

Положителното в цялата работа е, че може да останем сами със себе си и с най-близките хора (а дори и настрана от тях). Може да преосмислим бъдещите си планове, цели, и да си дадем сметка, че трябва да ценим свободата, с която разполагаме, защото много от нас осезаемо са я приели като даденост. При мен „карантината“ не е за първи път на гости, бил съм в 4-ри месечна такава, но не заради зараза, а заради тежка черепно-мозъчна травма. Тогава ми беше забранено да чета или да гледам телевизия, компютър… Трябваше да лежа в стая с приглушена светлина, за да мога да се възстановя. Беше като някакво прераждане, за да заживея по-хубав живот и за да мога да се отдам напълно на спорта. Затова нека оценим какво имаме като опции в момента и да му се порадваме.

Желаното място

Ей, го, е! Дойде ли моментът да покарам някъде наум винаги си мисля за Петрич Калифорния. Спускам от връх Конгур, през х. Конгур, та до х. Беласица и директно влизам за крем–карамел. Нямам търпение да разцепя трасето с новия байк! Пак в тази поредност бих посякъл и Боровец и Пампоровец на цЕлата газ! Сега ситуацията е „хайде още малко така“ и после всичко „под ножа“

Снимка: Милан Димов

Посланието

Това което мога да посъветвам от първо лице е, да не се отдаваме на мисли за това какво НЕ МОЖЕМ и НЕ ТРЯБВА да правим сега, а да се съсредоточим върху планирането на поставена цел. Когато държим умът зает с планове за бъдещето дните се отброяват по-лесно.

Пожелавам на всички читатели на списание 360 да са търпеливи, здрави и щастливи от сърце. И скоро на цЕлата газ из планината и У гората.

И без повече да се бавим – новото парче на MC SECH:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.