Живот под карантина: свежи мисли с Борис Първанов

Навън - корона, а вътре - насаме със себе си. Попитахме заложниците вкъщи как се справят с живота под карантина.

0
 

Сподели

Shares
Борис-Първанов-карантина
Снимка: © Борис Първанов

С поредицата „Живот под карантина: свежи мисли с…“ се стремим да ви дадем една по-позитивна перспектива към това смутно време, на което сме свидетели (и заложници). Защото вярваме, че каквото и да става, светът наоколо ще продължи да съществува – заедно с доброто в него. Подсказват ни го италианските балкони, животните, които започнаха да обикалят по опустели градски улици и дори по-чистият въздух в небето над нас. Оптимизмът трудно може да бъде изкоренен докрай. Стига да имаме очи за него.

Днес наред е фрирайд сноубордистът Борис Първанов, който от дете се среща с планината и точно там извънпистовото каране се превръща в неговото второ Аз. Попитахме го как един авантюрист със свободен дух се справя с условията на „домашния арест“ без снежни предизвикателства и възможно ли е да има нещо положително в цялата работа.

Денят и мястото: инструкции за употреба

В момента прекарвам дните у дома, с любимия човек. Доброто възпитание изисква точно това. Истината е, че отдавна се нуждаех от спокойно време само с нея, след цялата зима, изпълнена с изморителни пътувания, състезания за мен и децата от нашия отбор, за които се грижа. А съветът ми към всички останали е:

Без паника! Паниката често е в основата на прибързните решения и заключения, а те рядко водят до нещо добро!

Борис Първанов - карантина
Снимка: © М. Дисански

Сега ти е паднало

Най-накрая успях да подредя и организирам мазето и цялата си спортна екипировка в него. До момента то приличаше на онази китайска игра с клечките, в която играчът се опитва да извади, без да докосва и събаря. Например: чифт котки за катерене, затиснати от абсорбатор въхру самоделен сватбен комплект свещници, хаха.

Ако се вярва на мисълта на един велик български планинар: „Зимата е едно постоянно подреждане на багаж“, то за мен беше крайно време да се оправя със своя.

Убиец на скука

Ако ми доскучае, се уча да монтирам кадри. Имах мечта да направя късо видео за една отдавна отминала зима в Алпите, за което все не ми оставаше време. Сега е идеалният момент за него.

Безбрежната мрежа

Със сигурност стоя по-далеч от сайтовете за прогнозата на времето и всички възможни real и fake новини. В zamunda.net и hbogo.bg все още мога сам да избирам какво да достига до очите и ушите ми.

Борис Първанов карантина
Снимка: © А. Цветанова

Добрата новина

Надявам се повече хора да осъзнаят, че социалните мрежи и най-вече facebook предимно осакатяват независимото мислене и лична преценка на индивида. Трябва да се научим повече да се доверяваме на сърцето, вътрешната си преценка и инстинкти. Все пак благодарение на тях сме се запазили като жив вид до сега.

Пролетна утопия

Смешното е това, че заедно с пролетта у нас дойде и зимата. Утопията ми има само едно име – Тодорка. Последните зими, прекарани в Алпите ме отдалечиха от този така любим връх и за това копнежът ми по него сега е по-силен от всякога.

Тодорка ще бъде там и следващата зима, а всички, които изпитват същите чувства към нея, знаят добре, че тази любов е за цял живот!

Посланието

Бъдете оптимисти и мислете позитивно.

Всичко винаги завършва добре – ако нещо не е завършило добре, то просто още не е завършило.

Цъкни още: Денят под карантина на планинския фотограф Мая Къркаличева

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.