Живот под карантина: свежи мисли с Мая Къркаличева

Навън - корона, а вътре - насаме със себе си. Попитахме заложниците вкъщи как се справят с живота под карантина.

0
 

Сподели

Shares
Мая Къркаличева
Снимка: © Мая Къркаличева

В поредицата „Живот под карантина: свежи мисли с…“ ще се опитваме да ви дадем един малко по-различен поглед върху това особено време, на което сме свидетели (и заложници). Защото вярваме, че каквото и да става, светът ще продължи да съществува. Заедно с доброто в него. Говорят ни го италианските балкони, сцените, музеите и галериите, които отвориха достъп до репертоара си и дори по-чистият въздух в небето над нас. Оптимизмът трудно може да бъде изкоренен докрай. Стига да имаме очи за него.

Днес ви срещаме с Мая Къркаличева, планински фотограф, способен да изкачи и най-високия връх, за да погледне отвисоко. Попитахме я как свободолюбив приключенец като нея се справя с „домашния арест“ и възможно ли е да има нещо положително в цялата работа.

Денят и мястото: инструкции за употреба

Денят ми минава в подножието на Пирин, извън населено място – от миналата година живея тук. Като цяло животът ми не е по-различен от преди, отдавна съм избрала да съм далеч от шума на града и суетата на хората, та реално погледнато отдавна живея “под карантина”.

Няма нищо страшно в това, не пилееш време, концентрираш се – работиш и правиш това, което обичаш. В моя случай – да съм сред природата.

Мая Къркаличева
Снимка: © Мая Къркаличева

Сега ти е паднало

Тези дни успях да пресадя цветята, изчистих терасата, подготвих я за летния сезон… Събрах в един хард диск снимки от всичките ми скитания през последните години, та общо взето мога и цяла година да работя само над това.

Убиецът на скука

Ако случайно ми доскучае, отварям вратата на терасата и слушам птичите песни.

Безбрежната мрежа

Прогнозата за времето от различни сайтове и БНР са двете основни неща, които следя в интернет.

Добрата новина

След труден период човек се изчиства от излишни неща, мисли и порядъци. Осъзнава, че досегашните многобройни проблеми и грижи, които е имал са бели кахъри и реално важните неща в живота са две: здравето и семейството.

Пролетна утопия

Ако в момента имах възможност да отпраша нанякъде, бих отишла в Източни Родопи, за да се наситя на идващата пролет и да слушам птичи песни.

Посланието

Не се отчайвайте. Бабите и дядовците ни са преживяли къде-къде по тежки времена по време на война, а ние просто трябва да се кротнем у дома с всичките екстри, които ни предоставя новото време. И това ще мине, и друго ще дойде.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.