Виртуозът на пистата Аертон Сена

0
 

Сподели

Shares

Документален филм за легендарният бразилски шампион на формула 1 Аертон Сена - Ayrton Senna: Beyond the Speed of Sound (2010)

Историята за монументалния живот и трагичната смърт на легендарния бразилски шампион на формула 1 Аертон Сена. Филмът използва архивни кадри от живота на Сена и интервюта с хора от обкръжението му, като обхваща десетилетието от пристигането му във формула 1 в средата на 80-те години и проследява борбата, както и на пистата между Сена и неговия опонент, френският световен шампион Ален Прост, така и извън нея срещу политиката, която опустошава спорта. Сена завладява и се издига над Формула 1, превръщайки се в глобална супер звезда. В личен план той е скромен, почти срамежлив и яростен патриот, като дарява милиони на родната си Бразилия и планира живот отвъд Формула 1. И все пак той умира в разцвета на силите си през най-тъмния уикенд в историята на спорта, гледан на живо по телевизията от 300 милиона човека. Години наред е почитан във Формула 1 като най-великият състезател на всички времена, а в Бразилия като светец.

Режисьор: Асид Кападия

В ролите: Аертон Сена, Ален Прост, Вивиан Сена, Силва Милтън Да Силва, Нейде Сена, Джеки Стюарт, Сид Уоткинс, Нелсон Пикет, Найджъл Менсъл, Жан-Мари Балестра, Михаел Шумахер, Рубенс Барикело, Бърни Екълстоун

Официален сайт: Тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.