Вдъхновение по време на карантина: параолимпийка ще прекоси Тихия океан с гребане

Силата на човешкия дух не признава граници!

0
 

Сподели

Shares

Когато заобкалящия ни свят се променя с пълни обороти предвид създалата се ситуация с коронавируса, всички имаме нужда от кураж и вдъхновение да продължим напред. Ще ви разкажем за новото предизвикателство на Анджела Медсън, която вероятно ви е позната по име, заради многобройните си успехи по различни спортни формати за хора с увреждания. Във времена на тотален хаос и здравна епидемия, един човек ни показва, колко важно е да не се отчайваш и да приемаш непоколебимо изпитанията на живота.

Анджела Медсън на 59-годишна възраст, от САЩ е гребкиня на дълги разстояния, парализирана от кръстта надолу. Вместо да приеме съдбата си и да прекара остатъка от живота си в инвалидна количка, американката се заема с гребане и спечелва три златни медала на Параолимпийските игри в същата дисциплина, става първата жена с увреждане прекосила Атлантическия океан, а заедно със съотборничката си Хелън Тейлър стават първите жени, прекосили с гребане Индийския океан. През 2010 г., Медсън участва в отбор, който обикаля Великобритания.

Пострадала по време на военната си служба в морската пехота на Съединените американски щати, в началото на 90-те години, Медсън се подлага на тежка операция на гръбначния стълб. Операцията, обаче е с множество усложнения, оказва се неуспешна и я оставя парализирана от кръстта надолу. Силно решена да продължи напред, американката посвещава остатъка от живота си на гребането и се превръща във вдъхновение на мнозина.

През 2014 г. гребкинята за първи път прекосява Тихия океан от Лос Анджелис до Оаху, Хавай, заедно с екип. Тази година тя иска да направи същото, само че напълно сама. Това е огромно предизвикателство за всеки спортист, камо ли за човек с увреждания. Пътуването е предвидено да отнеме 100 дни, като Медсън ще разполага със специално оборудвана лодка, с подлон и видеокамери. Идеята на видеонаблюдението е планиран документален филм за живота на параолимпийката, който да покаже на света, че всичко е възможно.

Поради създалата се здравна обстановка в целия свят, непосредствено преди пътуването, спортистката ще бъде тествана за COVID-19. Засега близките и смятат, че няма причина пътуването и да не бъде осъществено при отрицателна проба. Медсън хумористично пък споделя:

“Каква по-голяма и сигурна изолация от това да съм три месеца в откритите води на океана?“

ВИЖТЕ: “В нейните обувки”: Късометражен филм за пара алпинистите, които изкачват Котопакси с помощта на…

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.