„Остани див“: напред към предизвикателствата с Garmont

Атрактивни модели с големи намаления

0
 

Сподели

Shares

От подножието на Монтебелуна (Италия) – „силиконовата долина“ на обувките – до най-високите върхове в света: това е вълнуващата пътека, която Garmont проправя повече от 50 години от основаването си през 1964 г. Фирмата се ражда от любовта към пътуването. Тази любов е толкова силна, че Garmont иска да предаде страстта от нея на всеки любител на изживяванията на открито, за да го стимулира да преодолее умствените бариери на обикновения живот, да се справя с предизвикателствата и да намери страстта в ежедневието си – каквото и да е то.

Тази е философията на Garmont зад мотото „Остани див“. За всеки, който обича активната страна на живота, Garmont разработва качествени, иновативни обувки, характеризиращи се със собствена ДНК технология. Целта на фирмата е да стимулира стремежа на всеки да постигне личната си цел. Защото няма нужда човек да бъде изключителен, за да прави необикновени неща.

Избрани зимни модели

Обувките Garmont – Icon Plus GTX са идеално решение за тези, които имат склонност да изкачват скалисти планини в ледени условия. Отличната комбинация от комфорт, топлина и приспособимост прави модела използваем при почти всички видове катерачни занимания. 

 

 

Катерачът и опитен водач Фил Уортмън предпочита да се катери по стръмни смесени терени и лед. За целта му е нужна обувка, която е достатъчно лека, за да му позволи да прескача пределите си и да не добавя допълнителна умора при дълги изкачвания. Фил споделя, че в миналото е правил жертви с топлината и комфортта, за да използва обувка, която му помага при катеренето.

За изживяването си с Icon Plus GTX Фил споделя:

„Използвах Icon по най-различни терени, включително ледено катерене във Вейл, зимен преход към връх Даймънт в планината Лонгс Пик и докато създавах нов мултипич смесен маршрут над Орай. Icon се справяше добре във всички ситуации. Обувките бяха удобни по време на дългите изкачвания, прецизни при леденото и смесеното катерене и достатъчно топли на дългите маршрути. Паснаха ми перфектно още с изваждането от кутията и изобщо не се нуждаех от почивка. Това, което най-много ми хареса при обувките, е конструкцията. Бяха притиснати там, където трябва, за да позволят прецизно разположение на крака, но с достатъчно пространството за пръстите, за да позволят циркулация и да предпазят ноктите ми при удар. Това е рядкост при обувките за лед и алпинизъм, където обикновено трябва да пожертвате топлината, за да получите останалите неща. За мен това е най-добрата обувка, която съм използвал в тази категория, а дори и в сравнение с някои по-скъпи модели“.

Garmont Pinnacle GTX Red е перфектната планинска обувка за тези, които търсят туристическа обувка за целогодишна употреба. Pinnacle GTX постига изключително лека, но издръжлива конструкция благодарение на изработената от велур Perwanger горна част. Подметката, изработена от Vibram Titus е достатъчно твърда за полуавтоматични котки, но и достатъчно удобна за изминаване на дълги разстояния. GORE-TEX технологията съчетава водоустойчивост и проветривост. Благодарение на иновативната си конструкция, Pinnacle са идеално решение за най-широк спектър от дейности на открито в променящи се метеорологични условия.

Обувките Garmont Mountain Guide Pro GTX GTX са идеални за алпийски водачи и опитни планинари при всякакви метеорологични условия. Изработката от естествена кожа Perwanger, мембранната облицовка GORE-TEX, PrimaLoft изолацията и подметката Vibram Titus превръщат Mountain Guide Pro GTX  в изключително подходящи за смесен алпинизъм и експедиции под 5000 м.

Съвсем от скоро магазини „Стената“ вече предлагат услуга лизинг за закупуване на продукти с цена над 150 лв, а предложените три модела са със сезонно намаление от 40% в момента. 

Възползвайте се и „останете диви“!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.