Финалът на световната купа по фрийстайл мотокрос в София

0


Дата на събитието: 17.12.2011

Сподели

Shares

Финалът световната купа по фрийстайл мотокрос в зала "Арена София"

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателят на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов, председателят на организационния комитет за Гран при на България Румен Петков и изпълнителният директор на фирмата промоутър „Pro Circuit Ltd“ Марко Манти подписаха договор за провеждането на финалния кръг от Световния шампионат по мотокрос в дисциплината фристайл в България.

„Надявам се, че това шоу ще донесе много радост, много празнично настроение, не само на столицата, но и на цяла България. То ще се организира в новоизградената многофункционална спортна зала, което ще бъде една демонстрация на нейните възможности. Да се изгради такова съоръжение за мотокрос е много трудоемък процес, с който съм сигурен, че ще се справим добре. След видяното вчера нашите гости казаха, че „Арена София“ е изключително комбинативна и има достатъчно пространство за реализиране на такова мащабно спортно мероприятие. Убеден съм, че България ще спечели много зрители, защото интересът към този спорт е голям. Чрез рекламата ние ще популяризираме нашите възможности в различни страни. Това е една вратичка към света, която ние трябва умело да използваме. Досега България показа, че се справя отлично в моторните спортове, ние също ще помагаме, за да се представим добре и да се насладим на уменията на големите майстори на моторите“, каза Свилен Нейков.

Финалът световната купа по фрийстайл мотокрос в зала "Арена София"

Марко Манти обяви, че за тях ще бъде чест да организират състезанието в София. Стартът е на 17 декември.

„Ние сме виждали много зали по цяла Европа, но тази е много умно построена. Световният шампион ще бъде коронясан в България, а това ще получи широко медийно отразяване в 41 страни на живо и в още 140 страни, които ще излъчат избрани моменти от състезанието. Благодарим за силната подкрепа на МФВС и на премиера. Това е голям подарък за всички хора в България. Това е голямо шоу за цялото семейство преди Коледните празници“, заяви Манти.

Румен Петков подчерта, че с домакинството на фристайла нашата страна завършва цикъла от организиране на всички моторни състезания.
„Благодарим, че България бе предпочетена пред Бразилия. Големият плюс за нашата страна ще е направата на 26 минутен филм, който ще бъде тиражиран в 140 страни. Това е многомилионна аудитория. Благодарим на промоутъра, че се съгласи да договорим най-евтините билети да бъдат 20 лева. Така ще дадем възможност на повече хора да се насладят на истинско моторно шоу. Искам да подчертая, че без подкрепата на българското правителство това не би било възможно. Ще покажем на FIM, че нашата страна не напразно е организатор №1“, обяви Румен Петков.

Финалът световната купа по фрийстайл мотокрос в зала "Арена София"

100 камиона ще докарат съоръженията за изграждане на трасето, което ще бъде издигнато за един ден с 1200 куб. метра пръст. Между 10 и 12 хиляди български зрители ще имат възможността на място в „Арена София“ да проследят надпреварата. Обсъдена е и идеята занапред финалните кръгове да се организират в България. Така у нас ще има възможност в края на календарната годината да се извърши награждаването на шампионите в мотокроса и в супермотото.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.