Дизайнер предлага алтернативни маски за защита от коронавирус

Изкуството среща науката

0
 

Сподели

Shares

Немско-намибският дизайнер, творящ в Лондон, Макс Зидентопф (Max Siedentopf) създаде серия от провокативни фотографии, показващи ежедневни предмети, използвани като защитни маски за лице. Артистът предлага нестандартни решения като алтернативен вариант за превенция на Covid-19, а целта му, освен да изкара наблюдателя от комфортната му зона, за да погледне на ситуацията от различна перспектива, е и да разсее с малко хумор иначе напрегнатата обстановка.

За проекта си със заглавие „How-To Survive A Deadly Global Virus“ Зидентопф е вдъхновен от глобалното търсене на медицински маски за лице, което непрекъснато расте, както и от поредицата снимки на маски, създадени от подръчни материали, споделяни в социалните мрежи.

Проектът се състои от 12 фотографски портрета, всеки от които с различна маска. Сред изображенията са жена с маска от сутиен, листо от зелена салата, мъж с маратонка на лицето и младеж с презерватив на главата.

ВИЖТЕ: Видео: Карантината изчисти водата в каналите на Венеция

Дизайнерът споделя, че идеята за серията фотографии се е родила, след като е видял в социални мрежи как хората изобретяват свои домашни маски, за да се защитят от коронавируса:

Хората масово споделяха снимки на алтернативни решения на конвенционалната медицинска маска, използвайки предмети като портокалови кори, сутиени или бутилки с вода.

Разгледайте „How-To Survive A Deadly Global Virus“ или една по-различна гледна точка на стандартните превенции в галерията:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.