Залата на София

2


Дата на събитието: 30.07.2011

Сподели

Shares

зала "Арена Армеец"

Официалното откриване на новата многофункционална спортна зала в София – „Арена Армеец“, е насрочено за 30 юли от 17:00 часа, като кулминацията ще бъде волейболният мач България – Сърбия. Входовете на залата ще бъдат отворени в 17:00 часа, а двубоят трябва да започне в 18.30 часа.

За период от шест години залата ще се казва Арена Армеец София, на името на основния си спонсор ЗАД „Армеец“.

Залата има капацитет от 12 470 седящи места, като 3500 от тях са на подвижни трибуни и при нужда могат да се слагат или махат. Ако в съоръжението има събитие от изключително значение в залата могат да се допуснат и около 6500 правостоящи зрители, с което пълният капацитет на „Арена София“ може да достигне до 19 000 зрители. За зрителите ще бъде изграден паркинг с места за 1200 автомобила, а при важни събития, на които се очаква изключителен зрителски интерес, ще бъде затваряна едната лента на бул. „Асен Йорданов“ и там ще могат да се паркират поне още 800 превозни средства. Залата разполага с два пресцентъра, в които могат едновременно и безпроблемно да работят минимум 120 журналисти. Над 30 вида спорт ще могат да се практикуват в „Арена София“, сред които зимни спортове и лека атлетика.

зала "Арена Армеец"

През декември 2011 г. в „Арена София“ ще се проведе заключителния кръг от световната купа по eкстремен фрийстайл мотокрос – Нощта на скоковете.

А на 9 октомври 2011 г., в 20 ч. Жан-Мишел Жар ще постави началото на концертния живот на залата. Организаторите на събитието казват, че с откриването на новата зала, каменната ера в концертния живот у нас приключва.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. super qka zala , ama za6to ne napravixa pove4e parko mesta , za6toto se samnqvam 4e samo vseki deseti 4ovek 6te idva s li4niqt si avtomobil ………..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.