Маратон Пловдив 2020 г. : Голямата надпревара се отлага за 15 ноември

Регистрирайте се за състезанието сега!

0


Дата на събитието: 15.11.2020

Сподели

Shares

 

Тазгодишният Маратон Пловдив 2020, който трябваше да се проведе на 5-ти април (неделя) в 8:00 ч. се отлага за 15 ноември, във връзка с епидемията от Коронавирус. Ето какво пишат организаторите на страницата си във Фейсбук:

 

„Провеждането на Маратон Пловдив се отлага за 15 ноември 2020!
Скъпи приятели, в условията на пандемично разпространение на COVID-19, екипът на Маратон Пловдив взе решение за промяна на датата на провеждане на 5то издание на събитието.
За нас организирането на една от най-големите маратонски прояви в България никога не е било самоцел. Отнасяме се с изключителна отговорност към всички участващи в магията: бегачи, доброволци, спонсори, партньори и публика.
В настоящата ситуация е невъзможно да осигурим спокойни, здравословни и максимално добри условия за участие на всички споменати страни в събитието ни, а предприетите ограничителни мерки на национално ниво, възпрепятстват участието на чуждестранните състезатели в събитието ни.
Затова, след обсъждане на няколко варианта за нови дати и с надеждата за благоприятно развитие на кризата обявяваме, че Маратон Пловдив 2020 има нова дата на провеждане: 15 ноември 2020г.
Важно! Всички регистрирани до момента участници ще могат да участват без никакво допълнително потвърждение от тяхна страна на новата дата.
Молим всички, които няма да могат да участват през ноември, да се свържат с нас, за да прехвърлим регистрациите им за участие за в следващото ни издание през 2021 година. Прехвърлянето ще е напълно безплатно, дори и при промяна на регистрационната такса през 2021.
Благодарим на всички за активното отношение, подкрепата и разбирането. Призоваваме ви да бъдете отговорни и да предприемете необходимите действия за опазване здравето на близките ви и на общността, в която живеете. Всяко действие има значение за преодоляване на пандемията. Подценяването и омаловажаването на ситуацията, могат да доведат до много по-сериозни последствия.
Искрено вярваме, че въпреки всичко, тази година ще имаме възможността да ви посрещнем с усмивка на старта в Пловдив!
Искрено ваши, екипът на Маратон Пловдив.“

Всяка година в надпреварата се включват стотици състезатели от страната и чужбина. Бегачите ще могат да се състезават в два старта за възрастни и един за деца.

Маратон Пловдив е събитие, което включва следните стартове: 42 км Маратон Пловдив, 21 км Полумаратон и Амбелино Кидс Рън.

Най-сериозното трасе е това на Маратона, в което състезателите трябва да изминат 42.2 км. Право на участие имат лица над 18 г.

Полумаратонът, включва 21 км., като участниците трябва да имат навършени 16 години. Лица под тази възраст ще бъдат допускани единствено с пълнолетен придружител по време на цялото бягане.

Малчуганите ще се състезават във формата Амбелино Кидс Рън, който  е за деца между 6 и 13 г. и включва дължина 3 км.

Съобразно всички световни стандарти за организация на маратонски прояви, в деня на Маратона, улиците и булевардите, по които участниците ще преминат, ще бъдат свободни от движение на превозни средства за времето от 8.00 до 13.30ч. и ще бъдат отваряни поетапно след изтеглянето и на последните състезатели от съответния район.

Регистрацията за участие в Маратон Пловдив и Полумаратон се извършва единствено онлайн лично от участника или от родителя на детето, в случай на регистрация в Амбелино Кидс Рън.

За повече информация и записване в Маратон 2020: marathonplovdiv.com

Не пропускай да надбягаш себе си!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.