„В нейните обувки“: Късометражен филм за пара алпинистите, които изкачват Котопакси с помощта на протези

Няма невъзможни неща!

0
 

Сподели

Shares

Някои истории са толкова вдъхновящи и разтърсващи, че ни карат да повярваме, че светът наистина е голям. И спасение дебне отвсякъде.

Срещаме ви с група пара алпинисти, които изкачват активния вулкан Котопакси (Сotopaxi) в Еквадор. Предизвикателството е заснето в късометражния филм „In her shoes“.

През есента на 2019 г. отборът по пара алпинизъм на Южна Америка, заедно с представители на САЩ, поемат към един от най-емблематичните и предизвикателни върхове на континента, а именно извисяващият се над  5897 м височина Котопакси. Отборът включва пара олимпийски медалисти, ветерани от войната, морски пехотинци.

Сред тях има две жени – Естефаниа Сервантес и Кърсти Еннис, които изкачват активния вулкан с помощта на протеза на единия крак, от коляното към ходилото. И двете губят крайниците си преди години в тежки инциденти – Еннис, като сержант на морската пехота на САЩ, едва не умира, по време на рутинен полет, като картечар на хеликоптер CH-53D, когато машината внезапно излиза от контрол и се разбива в земята. Сервантес губи десния си крак в автомобилна катастрофа в студентските си години.

Жените се присъединяват към десетдневната експедиция до Еквадор, с цел да помогнат на други хора, които се нуждаят от поставянето на качествени протези и да покажат на света, че няма нищо невъзможно. 

„Всички от групата изкачили Котопакси имаха една обща цел и тя е набиране на средства и повишаване на информираността за хората с ампутирани крайници. Екипът събра повече от 100 000 долара – достатъчно, за да осигурят протезирането за 100 човека в Латинска Америка и САЩ.“

Въпрос на воля или изпитание пред човешкия дух, вижте в следващите няколко минути:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.