Сани Жекова съветва как да изберем екипировката си за планината

Топ артикули за планински приключения

1
 

Сподели

Shares

 

Попадна ни едно чудесно видео на Спорт Депо и Сани Жекова с много полезни съвети, насочено към начинаещите любители на планината, които тепърва откриват радостта от ззимните спортове.

„Планината има свой характер и трябва да сме добре подготвени за нейните приумици.“, споделя Сани и ни разказва как да подготвим своя аутдор арсенал за планината през зимата и кое не трябва да пропускаме при следващото си приключение.

След като вече знаем как да се облечем подходящо, за да не бъдем неприятно изненадани от силен вятър или неочакван снеговалеж, попитахме Сани къде обича да се разхожда напоследък. Сподели ни, че след прекратяването на акативната си спортна кариера не е много свободна и въпреки, че много и се иска да намира повече време за разходки и дори по-сериозни изкачвания в планината. Въпреки натовареното ежедневие, намира време да се разходи до Витоша като редовния и маршрут до Черни връх или до върхове в Пирин (Полежан, Вихрен).

„За мен планината е дом, тя е храм. Винаги се чувствам щастлива, дишам, свободна съм!“асс

Родната ни сноуборд легенда споделя, че в скоро време иска да изкачи Ку̀телото и Стражите, както  и Синаница. Върхове, криещи сериозни предизвикателства и изискващи адекватна подготовка, каквато сме сигурни, че Сани притежава.

Ку̀телото e вторият по височина връх в Пирин, издигащ се на е 2908 м. Стражите пък е едно от местата с най-изразен алпийски характер, а на Синаница обичаме да се наслаждаваме на невероятните гледки, които се откриват пред погледа ни. Така че, пожелаваме на Сани скоро да сбъдне приключенските си пориви и да се видим някъде по върховете.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Защо се обезобразяват така тия жени с гадните джуки? Много жалко за Сани…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.