По пътя: “ Живеем в стар военен камион и пътуваме по света, за да покажем на сина си красотата на нашата планета“

"Животът започва, когато напуснете зоната си на комфорт"

0
 

Сподели

Shares

 

Приключението на Леандър Нардин и Мария започва преди две години, когато австрийското семейство разпродава всичките си вещи, за да си купи стар военен камион. Целта им е да обикалят света, за да покажат красотата на нашата планета на малкия си син.

Преобразувайки 40-годишния Mercedes Benz LA911B в свой дом на колела, двойката, заедно с тогава четири годишния им син Ленъкс потеглят на пътешествие, за което благородно им завиждаме.

„Преди седем години се роди синът ни. И някак всичко започна с него. Искахме да прекараме колкото се може повече време заедно и да му покажем целия свят. Но времето е скъпоценна и рядка стока, затова решихме да се съсредоточим върху най-важното и да открием красотата на тази земя, за да живеем наистина. Ние преобразихме и възстановихме целия камион сами, което ни отне две години на пълно работно време. Нито един от нас не е техник и имахме много опити и грешки, което значително увеличи разходите на камиона. В крайна сметка той струваше 2/3 повече от очакваното и обърка целия ни бюджет.“

ВИЖТЕ: Екстремно с камиони през австралийската пустош

Камионът все пак е преобразен до неузнаваемост. Той разполага с две спални, хол, тоалетна и душ – всичко необходимо за нормален начин на живот.

„Живеем в стар военен камион и пътуваме по света, за да покажем на сина си красотата на нашата планета.“

За две години, семейството обикаля 24 държави. Първото пътуване е от Австрия до Владивосток. Маршрутът е доста сериозен, минаващ през цяла Централна Азия. От там триото пътува към Южна Корея, за да се озове в Япония. Следващите седем месеца, Мария, Леандър и Ленакс прекарват в невероятната Индонезия, а към днешна дата пътуват към Австралия!

„По принцип този начин на живот или пътуване е доста предизвикателен и изтощителен. Има много езикови бариери, технически проблеми и бюрократични пречки като визите. Един от най-големите проблеми, също финансово и организационно, е транспортирането на камиона“ 

Ленъкс, който в момента е на седем, няма типичното детство. Той не посещава училище, но родителите му се грижат да получи необходимите знания по алтернативен начин, създавайки домашна учебна програма.

Леандър, който е професионален фотограф, обясни:

„Искаме да доближим многообразието на света до нашия син, да разширим неговия и нашия хоризонт. Искаме да имаме възможността всеки ден да имаме нещо ново, което да откриваме и преживяваме, и свободата да държим живота в собствените си ръце. Трябва да разберете какво наистина ви е необходимо, за да сте щастливи. Животът започва, когато напуснете зоната си на комфорт.“

Авантюристите смятат да продължат своето пътуване за неопределено време. А дотогава ще разглеждаме невероятни кадри от техните преживявания и ще помислим за нашата следваща дестинация: 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.