В Бургас се проведе първият масов триатлон на закрито

В спортното състезание премериха сили 60 човека

0
 

Сподели

Shares
На 22.02 2020 г. 60 души от цялата страна мериха сили в първия у нас триатлон на закрито. Той се проведе в бургаския Парк Арена – най-модерният олимпийски басейн в страната.
Триатлонът на закрито е сравнително нова версия на класическия триатлон. Удобствата при него са, че участниците не изпитват дискомфорта да плуват в открити води, тъй като се плува в басейн и не се налага да карат велосипед по пътищата, а могат да колоездят на велотренажор, на колодрум, спининг байк или велоергометър. Бягането пък се усъществява на уред-пътека.
Освен това, екипировката не е толкова скъпа, колкото в класическия триатлон, а и състезанието може да се провежда при всякакви атмосферни условия, тъй като просто не зависи от тях.

 В Бургас новото състезание се проведе в 3 дисциплини:

* деца до 14 години – 150 м. плуване, 3 км. каране на колело и 1 км. бягане;
* възрастни Супер Спринт – 450 м плуване, 10 км колело и 3 км бягане);
* възрастни Спринт – 750 м плуване, 20 км колело и 5 км бягане.

Организаторите от клуб „Бегач“ бяха заложили на максимална близост до оригиналния триатлон, затова засичаха общо време за изминаване на определени дистанции, като включваха и времето за преминаване от един към друг спорт.

При децата победиха Десислава Лазарова с време от 14:55 и Красимир Георгиев с 14:40. На първо място на късата дисциплина при жените се класира Елисавета Рачкова като премина през състезанието за 1:00:28 , а при мъжете – Станислав Иванов, с рекордните 46:24. На класическата Спринт дисциплина победиха Веселина Ковачева с 1:19:58 и Михаил Степанов с 1:09:34.

Домакини на спортното събитие бяха Община Бургас и Парк Арена.

Целта на организаторите е с едно такова състезание и неговите сравнително къси дистанции да дадат възможност на повече хора да опитат за първи път този комбиниран спорт, а, от друга страна, да дадат възможност на останалите състезатели за още един старт – в началото на годината, когато времето навън все още не е подходящо за разходки и активно спортуване извън залата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.