„Нестле за Живей Активно“ със зимно издание в Боровец

Професионални ски и сноуборд уроци - безплатно за всички от "Нестле за Живей Активно!" и Бороспорт

0


Дата на събитието: 29.02.2020

Сподели

Shares

Уроци по ски и сноуборд за начинаещи ще очакват всички желаещи на 29.02. 2020 г. напълно безплатно в рамките на първото по рода си зимно „Нестле за Живей Активно!“ в Боровец. Всеки, дошъл със собствена екипировка, може да получи професионалните съвети на учителите от Бороспорт.

Уроците по ски или сноуборд ще се проведат между 10.00 – 11.00 ч. и 14.00 – 15.00 часа в ски – училище Бороспорт, които са и партньори на събитието. Необходимо е предварително записване на е-mail: info@borovets-bg.com, понеже местата са ограничени.

Според последни проучвания от 2019 г.,  66% от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Нивата на физическа активности са обикновено по-ниски през зимния сезон. Това важи в голяма степен за децата, тъй като родителите се притесняват от настинки или инциденти.

Именно тази статистика иска да промени най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, превърнала се в национално движение – „Нестле за Живей Активно!“

Сред снежните активности на 29.02 2020 г. ще бъдат: съвети по сноуборд от момичетата от Wild-berries; ски съвети от най-успешния български скиор Петър Попангелов, както и полезни лекции, демонстрации и забавно търсене на съкровища, които ще помогнат на участниците да се запознаят отблизо с планината и да разберат  как да реагират в различни по трудност ситуации с Планинската Спасителна Служба, Школата по алпинизъм и катерене и BEFSА. Най-малките активни почитатели на зимата ще могат да се пързалят с шейни и да правят креативни снежни човеци.

Официален партньор на зимното издание на „Нестле за Живей Активно“  е Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.

Повече за „Нестле за Живей Активно!“:

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата в Боровец се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Самоков и БороСпорт.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.