Кавърн Грото: Ресторант в пещера на 345 милиона години

Планове за довечера?

0
 

Сподели

Shares

Вече е възможно да заведете любовта на живота си на вечеря в пещера на 345 милиона години, без да си носите сандвичи от вкъщи.

Легендата разказва за Уолтър Пек, който забелязал пещерата, минавайки през нея на път за поредната му покер среща. Заслепен от блясъка вътре, Пек обърква железен оксид и селен със злато и диаманти и вижда в скалното образувание идеална възможност за хазартните си привички. Мислейки си, че е богат и че е открил „съкровищницата” на Аризона, мъжът започва да обитава пещерата, живейки съвсем не като пещерен човек…

Мястото е познато като Пещерите на Гранд Каньон, където надали ще видите скъпоценности, но ще попаднете на сталактити и дори имате възможност да си вземете част от тях за спомен.

В пещерата освен тях, се помещава и ресторант, по известен като Кавърн Грото.

Абсолютно сериозни сме!

Храната се приготвя в подземна част и оттам се качва с асансьор 7 м. нагоре, до залите, определено за клиенти. Залите за вечеря са няколко и откриват пред погледа ви 360° панорамна гледка на пещерата. Кухнята е непретенциозна: типично американска, включваща различни бургери и пържени картофки, а за пиене имате избор между вино и бира.

ВИЖТЕ: Официална вечеря на 7020 метра

Стар багер в едната част на пещерата, недокоснат от ерозия и други зловредни влияния, говори, че Пещерите на Гранд Каньон са „мъртви” много отдавна. Това означава, че там не живеят никакви живи организми и няма за какво да се притеснявате, докато вечеряте на това ексцентрично място. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.