Водолази откриха кораб, изчезнал в Бермудския триъгълник преди 100 г.

Разплита ли се мистерията?

0
 

Сподели

Shares

Кораб, изчезнал в Бермудския тригълник преди близо 100 г. бе открит от морски археолози. Екипът открил злополучния плавателен съд, в близост до острова Св. Августин, Флорида.

Търговският кораб SS Cotopaxi напуска пристанището на град Чарлстън, Южна Каролина на 29.11.1925 г., за да достигне бреговете на Хавана, Куба. Но никога не пристига. Корабът изчезва мистериозно, заедно с 32-ма пасажери на борда, чиито тела и до ден днешен остават неоткрити.

Кадър: Science Channel
Кадър: Science Channel

От The Science Channel, които проучват загадките на Бермудския триъгълник и създават поредица „Тайните на корабокрушението“ , обясняват следното:

„Проучването на записите от застрахователните агенти на SS Cotopaxi помогна да се установят неизвестни дотогава факти: корабът е изпращал сигнали за бедствие на 1 декември 1925 г., два дни след напускането на пристанището в Чарлстън“.

Преди 35 години на същото място, в близост до остров Св. Августин във Флорида, изследователи откриват място, където се предполага, че е корабокруширал неидентифициран плавателен съд. Днес е потвърдено, че това е изчезналият SS Cotopaxi.

Кадър: Science Channel
Кадър: Science Channel

Бермудският тригълник е едно от най-мистериозните места  на планетата. Намиращ се между Флорида, Бермудите и Пуерто Рико в Атлантическия океан, районът е „капан“ за кораби и самолети. Тригълникът се смята за едно от най-трудните за преминаване места като по-въвлечените по темата достигат до изводи, че проклятието на тази територия никога няма да си отиде.

ВИЖТЕ: Тайната на Бермудския триъгълник – разкрита?

„Дяволският тригълник“ е отнел над 1000 живота, в последните 100 г., това показват статистически данни. 

Кадър: Science Channel
Кадър: Science Channel

През 2018 г, английски учени, излязоха с теорията, че естествена  „измамна вълна“ може да е причината за корабокруширането на толкова плавателни съдове. Друга теория е свързана с магнитното поле и непредсказуеми океански течения.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.