Най-ексцентричните приключенски рекорди, попаднали в Книгата на Гинес

Време е за шоу!

0
 

Сподели

Shares

 

Да попаднеш в Световните рекорди на Гинес, едва ли е лесна задача. Необходим ви е  талант, голяма доза лудост и склонност към риска.

Особено когато става въпрос за екстремни спортове и Гинес, защото нещата могат да минат всякакви граници. 

Представяме ви десет рекорда, някои от които ни се прииска да подобрим още сега, заради адреналина, който носят. Заредете се на макс и моля ви, не правете това у дома си! 

Най-голямото разстояние, изминато с колело за 24 часа.

Колкото и да обичаме карането на колело, трудно ще подобрим рекорда на Марко Балох от Словения. На 6-7 септември 2008 г., той изминава цели 890.2 км със своя велосипед. Започваме да тренираме и ние… От утре! 

Най-старият бейсджъмпър

Ако си мислите, че е късно за нещо в този живот, само защото сте достигнали определена възраст, то вижте Доналд Крипс. На 84 годишна възраст, той скача сам с парашут от забележителните 267 м височина, край Файтвил в Западна Вирджиния. Едно знаем със сигурност – голям куражлия!

ВИЖТЕ: Януш Орловски – най-възрастният парапланерист

Най-голяма надморска височина при скайлоук

Високо, високо… е Майк Хауърд от Великобритания, който на 1 септември 2004 г. успява да постави необичаен Световен рекорд. Хауърд върви по греда между два балона на надморска височина от 6522 м. Постижението му и до днес остава неподобрено.

Най-дълбоко подводно колоездене

Виторио Иносент знае как да съчетава сухоземни и подводни спортове. На 21 юли 2008 г. той кара колелото си на дълбочина 66,5 м в Санта Маргерита Лигуре в Лигурия. Определено не можем да се похвалим със същото.

Най-високото изкачване на планина, с помощта на кокили

Почти като кангото в залата, ама не съвсем. Ашрита Фурман изкачва връх Баден-Пауъл на 104 см стоманени кокили! Походът, продължил 1 ч. 52 мин. 23 сек и се провел в в Калифорния, (САЩ) на 7 август 2011 г.

ВИЖТЕ: Джесика Кокс, която се ражда без ръце, става пилот и попада в Книгата на…

Най-дългият слаклайн маршрут

Най-дългият маршрут, който може да изминете по опънато въже е 12-километровият Screaming Eagle в САЩ. Маршрутът е създаден от 135 свързани въжета, а времето, което ще ви отнеме да минете по тях са около 12 часа.

Най-дългият сърф маратон 

Сърфистът Джош Енслин, определено разбира от каране на сърф. Той успява да практукува любимия си спорт  без да спира цели 30 часа и 11 минути, подобрявайки предния рекорд на Бен Шоу от 29 ч. 27 мин. Май вече имаме планове за лятото…

Най-много хора, скачащи на батут едновременно

Голямо скачане ще падне тук! Формацията Urban Rebounding (САЩ) успява да накара цели 310 души да скочат в един ритъм, подобровявайки предният подобен рекорд с осем човека повече. Хем спортно, хем забавно!

Най-много паркур превъртания на стена за една минута

Засилка, стена и рязко превъртане в градски стил. Това е част от стрийт изкуството паркур, а Аун Зау Оо не се притеснява да направи феноменалните 11 такива в рамките на минута. Не знам как не му се е завил свят, но със сигурност знаем, че на снимачната площадка на Lo Show dei Record в Рим на 24 март 2010 г. сме се сдобили с още един екстремен рекорд.

ВИЖТЕ: 4 интересни факта за паркура

Ако сте се вдъхновили и смятате, че сте следващия екстремен рекордьор на Гинес, то пускайте таланта си в действие!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.