Офроуд емоции: Два камиона Mercedes Unimog с рекорд за най-високо изкачване – 6694 м

Експедицията постави аварийни предаватели по склоновете на вулкана Ойос де Саладо в Чили

0
 

Сподели

Shares

Има две марки коли – Мерцедес и всички останали. 

Имаме и доказателства – в края на 2019 г., след дълги месеци на подготовка, десетчленен екипаж с два камиона Mercedes Benz Unimog  успява да достигне 6694 м височина, движейки се по изключително скалист терен.

ВИЖТЕ: Електрическа тротинетка Mercedes? Това вече е нещо!

Камионите, чиято цел бе да превозят до вулкана Ойос де Саладо в Чили, екип изследователи и тяхното оборудване, поставиха категоричен рекорд. Групата бе изпратена там, за да инсталира аварийни предаватели  по склоновете  на планината, които ще бъдат използвани за наблюдение на сеизмичната активност  в района и по този начин ще предупреждават учените за предстоящо изригване.

Вулканът Ойос де Саладо е най-високият активен вулкан в света и последиците, които може да донесе биха се оказали фатални за Южна Америка.

ВИЖТЕ: Спускане със ски по активен вулкан в далечна Камчатка? Защо не!

Здравите гуми на Unimog-зите ги отвеждат на място, на което досега не е минавало нито едно превозно средство.  След като инсталира оборудването, екипът предприма и действия да постави нов рекорд за шофиране на височина. Специално  модифицирания двигател на машините, позволи да се изкачат до невъзможните за МПС 6694 м!

Как се шофира на такава височина, вижте в следващото видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.