Завърши Националният шампионат по МТВ 2011

0
 

Сподели

Shares

Изминалия уикенд завърши Националният шампионат по планинско колоездене. Състезанието за втора поредна година се проведе в Боровец. Новото тази година беше включването и на дисциплината Кроскънтри. За щастие на всички – организатори, състезатели и публика – времето тази година беше благосклонно и се размина почти без дъжд. На 23-ти – събота, се проведоха финалите в дисциплината Кроскънтри, където всички участници бяха разделени в пет отделни категории и всеки състезател трябваше да направи по три обиколки на 8-км трасе.

Национален шампионат по планинско колоездене 2011

При юношите младша възраст (15-16 г.) най-добри резултати показаха Добрин Лиловски, Владимир Русенов и Калоян Дянков. При 17-18 годишните на стълбичката се качиха Десислав Неделчев, Георги Георгиев и Румен Стоянов. Доста оспорвана беше надпреварата при мъжете младша възраст (19-23 год.), които изминаваха обиколките от близо 8 км за около 30-35 минути. При тях почeтните места заеха Петър Петров, Стилян Стоев и Венелин Миронски. В категорията на жените имаше само три състезатeлки, които наравно с мъжете, завършиха успешно и трите обиколки на трасето. Призовете си разделиха миналогодишната шампионка на България – Анелия Карагьозян и двете представителки от Габрово – Анита Денизова и Деница Дянкова. Най-оспорвана беше надпреварата в категорията на мъжете на вьзраст от 23 до 35 години. Там най-добро време постигна белгиецьт Уоутър Клепе, който измина цялото разстояние от 24 км за 1 час и 10 минути и показа на родните сьстезатели към какво ниво трябва да се стремят. Национален шампион на България стана Даниел Петров, a след него на стълбичката застанаха Тодор Ангелов и Бойко Танчев. По-възрастните от мъжете бяха разпределени в категория “Ветерани 36+”. От тях най-добри резултати показаха Николай Коев, Анатоли Георгиев и Николай Костадинов, като в тяхната категория участваше кметьт на Студентски град – Димитър Дилчев, който от съвсем скоро е в този спорт, но не се отказа и успя да завърши последен с време от 2 часа и 15 минути.

Национален шампионат по планинско колоездене 2011

Дисциплината Спускане (Downhill) също беше много оспорвана. В нея състезателите бяха разделени в пет категории – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже 19+. Жени 15+ и Hardtail 15+. Състезателите показаха нeвероятни умения и се представихa отлично.
При мъжете на първо място на стълбичката се качи миналогодишния шампион – Росен Ковачев, а от двете му страни застанаха Стивиан Гатев и Иван Колев. При юношите в младша възраст имаше много силни представители, които въпреки скромната си възраст, дадоха много добри времена на финала. За първите места успяха да се преборят Бранислав Гервазиев на първо, Йоан Нейчев на второ и Иван Гиргинов на трето място. По-големите младежи също се справиха много добре със сложното трасе. От тях най-добри времена постигнаха Младен Славчев, Дончо Иванов и Валентин Пашков. В категорията на жените отново нямаше много състезателки, но за сметка на това трите дами, които взеха участие в надпреварата се справиха отлично с трасето и показаха завидни умения на колелото. Новите национални шампионки на България станаха Илинда Евтимова, която с всеки изминал ден кара все по-добре и непрестанната и конкуренция в лицата на Ева Димитрова и Ани Томева. В Hardtail категорията победители станаха Явор Янков на първо, Слави Илиев на второ и Владимир Гавраилов на трето място.

Национален шампионат по планинско колоездене 2011

За победителите бяха осигурени награди от магазини TrueRiders, Drag Zone и Industrial.
Организаторите от Бороспорт, Concept Creative, RAM Bikes и Българския колоездачен съюз се справиха отлично с организацията нa събитието. С хубаво време и много добро настроение и усмивки станaхме свидетели на Националния шампионат по планинско колоездене 2011, който с всяка година става все по-интересен, напрегнат и посещаван.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.