Спасяването на Созопол: водолаз изчисти рибарското пристанище от автомобилни гуми (видео)

Еко инициатива с щастлив край

0
 

Сподели

Shares

 

Как можем с минимални усилия да спасим морето, себе си и планетата? Как да спрат да ни плашат неудобните екологични въпроси?

Търсейки отговорите им.

И докато си мислите, че все още ви е рано за море, плаж и слънчеви емоции, ви срещаме с Найден Недев – един созополски герой, който не се страхува да отговаря на еко въпроси.

На 2.02. 2020 г. Найден Недев сам изчиства рибарското пристанище на Созопол, вадейки от морското дъно над 20 автомобилни гуми. Това не е първата еко инициатива на бившия военен водолаз.

През 2019 г. Недев, заедно с други доброволци почистват морското дъно от гуми на камиони и трактори, както и от метални предмети. При акцията водолазите се натъкват и на исторически находки, свързани с миналото на града.

През 2018 г.,  доброволческата водолазна дружина изчиства шофьорския плаж, до в.с.  Дюни, който се намира извън концесията на ваканционното селище.

ВИЖТЕ: Местата за гмуркане в района на Созопол

Найден Недев е инструктор и организатор на водолазен център Sub Diving – Sozopol, който стартира кампания ,,Clean the Black Sea bottom“, в която всяка първа неделя от месеца всеки, чувстващ се отговорен към замърсяването на морето, може да се включи в неговото почистване.

 За екологичните инциативи, Недев споделя:  

„Докато се говорят празни приказки по – най различни инстанции, относно екологията и почистването на земята и морето, аз продължавам да действам. Днес на 02.02.2020 изкарах над двадесет автомобилни гуми от рибарското пристанище в Созопол, този път сам. Нямах съратници, тъй като този път медии не предаваха на живо. Ще продължавам без да се отказвам, даже сега имам още по – голям кураж, понеже си доказах, че и сам войнът е войн“

Следващото видео може да ви накара да „хванете пътя“ към морския бряг. Ако е така, не се притеснявайте – да направите крачка в помощ на заобикалящия ни свят:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.