Начало Статии Еко Родопите: едно от малкото места в света с високо ниво на отрицателна...

Родопите: едно от малкото места в света с високо ниво на отрицателна йонизация

Ако искате да сте здрави, отидете в Родопите

0
 

Сподели

Shares
Кадър: Aggelos Mourvatis
Кадър: Aggelos Mourvatis

Според учените отрицателните йони подпомагат алфа вълните на мозъка и укрепват имунната ни система. 

Експеримент, проведен във Великобритания през 80-те години върху две групи следоперативни пациенти, едната от които за 3 дни е била в условия на висока концентрация на отрицателни йони (10 000 в куб. см.), е показал 80% по-бързо оздравяване.

Доказано е, че те убиват бактериите и вирусите и ни правят по-здрави. Също така имат и терапевтично действие върху хреми, синузити, бронхиална астма, алергии, мигрени, родилни и постоперативни болки.

Снимка: Христо Узунов

Според експертите във въздуха, който дишаме, положителните йони въздействат отрицателно на самочувствието и възприятието, докато техните антиподи, отрицателните йони, ги стимулират. Те увеличават капацитета на абсорбация и усвояване на кислорода.

ВИЖТЕ: Родопите: Да преживееш планината на кон

В немска карта от Втората световна война, на която фигурират районите с отрицателна йонизация на въздуха, Родопите са един от тях, специално оградени с червени линии.
В района на Пампорово на всеки шест месеца са пристигали да се възстановяват военните летци на Третия райх. Изследователи на феномена “родопски въздух” са категорични, че той е с високи параметри в UV спектъра,  ниско микробно число и висока фитонцидна наситеност.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.