Тихомир Иванов е третият български Red Bull атлет

Тихомир Иванов вече е част от глобалното семейство на Red Bull

0
 

Сподели

Shares

Националният състезател по лека атлетика в дисциплина висок скок – Тихомир Иванов – официално стана третият български Red Bull атлет, след парапланериста Веселин Овчаров и сърфиста Никола Арабаджиев-Коки. Това се случи на 02.02.2020!

След като грабна първото място на Републиканското Държавно Първенство по Лека Атлетика в дисциплина висок скок със забележителните 225см тази неделя, 25- годишният шампион тържествено се качи на почетната стълбичка с Red Bull шапка на главата.

Това беше 7-мата поредна победа на Тихомир на национален шампионат, а с постижението си от вчера, се нареди в 15-те най-добри в света за годината. Новата гордост на Red Bull е 5-ти в европейската ранглиста за сезона и започна обещаващо олимпийския сезон.  

След като премина високо технологични тестове за издръжливост и общо физическа подготовка в тренировъчния център на Red Bull в Залцбург (Австрия) през месец декември, олимпийската надежда беше единодушно поканен да се присъедини към семейството на най-необикновените и талантливи атлети от всички спортове на емблематичната дата 02.02.2020! 

Въпреки че Коронавирусът стана причина за отменянето на световното първенство по лека атлетика в зала, което трябваше да се проведе в Нандзин (Китай) между 13 и 15 март и това води до промени в програмата на Тихомир, ние сме сигурни, че той ще бъде във върхова форма за летните олимпийски игри в Токио това лято.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.