Открито държавно първенство по парашутизъм

0
 

Сподели

Shares

От 20.07 до 24.07.2011 година на летище Ерден се проведе Открито държавно първенство по парашутизъм и Открит Шампионат на Югоизточна Европа „МОНТАНА’2011“.

46то ОТКРИТО ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ПАРАШУТИЗЪМ И ОТКРИТ ШАМПИОНАТ НА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА ЦЕЛНО КАЦАНЕ - Монтана 2011

Летището в Ерден до Монтана вече трета година е домакин на открития шампионат по парашутизъм (доцелно кацане) и шампионат на Югоизточна Европа, и едно от малкото места в България, където активно се развива парашутизма в страната ни. Мястото е превъзходно за провеждане на подобни състезания и предлага добре развита база с нужната инфраструктура и техническо подсигуряване. Освен основните съоръжения, нужни за скокове (хангари, самолети), организаторите са изградили чудесна база с бунгала за нощувки, ресторант и дори басейн за отмора.

Състезанието е включено в програмата на FAI от категория 2 и се организира под егидата на Българския Национален Аеро Клуб (БНАК). Скоковете се извършват от самолети Piper 32 260 и 32 300 от височина 1100 метра като има отборно и индивидуално класиране (мъже и жени). Правят се по максимално 6 състезателни скока, 1 полуфинален и 1 финален скок. На полуфинала ще участват 8 състезатели, а на финала 4 състезатели. За зачитане на състезанието трябва да се изпълнят минимум 3 скока от всеки отбор и индивидуален състезател. Отборите се състоят от 4 състезатели като при всеки състезателен скок отпада най-лошият резултат.

46то ОТКРИТО ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ПАРАШУТИЗЪМ И ОТКРИТ ШАМПИОНАТ НА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА ЦЕЛНО КАЦАНЕ - Монтана 2011

Организатори на състезанието са Българският Национален Аероклуб и Аероклуб Монтана.

Информация за крайните резултати можете да намерите тук: http://www.dropzone.bg/bg/content/11/57

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.