Преходът Fjällräven Vándortúra в Унгария – записванията започват!

Днес започва регистрацията за Fjällräven Vándortúra в прекрасната местност Балатон

0
 

Сподели

Shares

Местността Балатон очаква любители на природата да се разходят из най-високите и красивите й пейзажи  между 27 и 31 юли 2020. Fjällräven Vándortúra е един от най-дългите преходи в Унгария, по време на който ентусиастите могат да споделят своите преживявания, откривайки заедно скритите съкровища на местността. Освен трекинга, допълнителни активности като йога, дегустация на вино, общи закуски и вечери, правят Vándortúra едно от любимите събития на планинарите. Кандидатстването за трекинг тура и вълнуващата програма е отворено на сайта на събитието от 27-ми януари.

Разходки из винени лозя, изчезнали вулкани и невероятни пейзажи, в компанията на ентусиазирани по трекинга хора. Това са само малка част от нещата, които влизат в описанието на ежегодния  преход Fjällräven Vándortúra. Пригответе се за незабравимо приключение в най-прекрасната част на Унгария – високите местности в близост до езерото Балатон. Този район е пълен със скрити природни съкровища и целта по време на Vándortúra е участниците да ги откриват заедно – вулкани, гледки, руини и мистични гори.

Fjällräven обожава трекинга. Това, което е започнало през 70-те с Оке Нордин, основателят на Fjällräven, който е канел групи хора на преживяване в природата с неговите нови и издръжливи дрехи и екипировка, е останало като традиция в компанията и се е превърнало във Fjällräven Classic (първото събитие е проведено през 2005 г. в Швеция). Днес, навсякъде по света процъфтява интересът именно към този тип експедиции, където всеки сам носи своята екипировка, сам си разпъва палатката, готви собствената си храна и се движи със свое собствено темпо заедно с хора със сходно на неговото мислене.  

Fjällräven Vándortúra бе представен за първи път през 2014 г. – вдъхновен от Swedish Classic – и днес е почти традиция за любителите на природата и трекинга да споделят своята страст към природата в Унгария. Целта на Vándortúra  е да разходи участниците из живописни маршрути по безопасен и приятен начин. Участниците изминават определено разстояние всеки ден, а който се чувства уморен има възможност да избере по-кратък маршрут. Това е преход основан на преживяванията, където хората могат да си починат от ежедневието, да се потопят по-дълбоко в природата, освежавайки физиката, съзнанието и духа си, заедно с други ентусиасти, които чувстват природата като свой дом.

ВИЖТЕ: По един от най-опасните туристически преходи

„Миналата година стотици любители на трекинга дойдоха с нас на Fjällräven Vándortúra. От началото си през 2014, турът е имал общо близо 1000 участници. Сред тях има както младежи, така и по-възрастни, както новобранци, така и опитни катерачи. Vándortúra изгражда едно общество, където се срещат стари приятели и се градят нови приятелства всяка година. “ За нас е огромно удоволствие, че името на Vándortúra,вече е излязло отвъд границите на страната и миналата година нашите партньори от Германия, Полша, Словения и Великобритания се присъединиха към нас на Балатон.“ – споделя Санела Крисат, Заместник главен оперативен директор и маркетинг ръководител във Fenix Outdoor Emerging Markets GmbH. 

ВИЖТЕ: Колко трябва да тежи раницата ни за преходи?

Приоритет за организаторите е да уважават и пазят природата. По време на Vándortúra се обръща внимание на природосъобразното планинарство, на това да се опазват природните богатства за бъдещите поколения. За да запази тези ценности и да поддържа чистотата в природата, всеки участник получава торбичка за отпадъци от организаторите, където да събира боклука, генериран по време на тура, или за по-амбициозните – да събират отпадъците по пътеката си за катерене. Fjällräven награждава най-активните участници в събирането на боклук със специални награди на края на тура.

 За повече информация и кандидатстване: fjallraven-vandortura.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.