Жена се спасява от пожар, скачайки с дайвинг костюм в басейн

Когато животът ти зависи от изобретателността

0
 

Сподели

Shares

Морският биолог и океанограф Саманта Нийшоу се спаси от пожар, скачайки в басейна на къщата си с дайвинг костюм. 

Австралийката от Конджола, остава сама в новогодишната нощ, след като семейството и заминава на безопасно място в Уладула и Милтън. Съсед на жената я предупреждава за бързо наближаващ къщата ѝ пожар. Тя веднага пуска в действие добре подготвения си план за справяне със ситуацията. Нийшоу активира изработената от семейството ѝ противопожарна система с водна помпа за обтичане на къщата, когато огнената стихия обхваща семейния имот. Останала без друг изход, за да оцелее 45-годишната жена облича дайвинг костюма си и скача в басейна на къщата. В бързината обаче забравя водолазната си маска. Така прекарва близо десет минути, сред пламъци и пепел, ставайки свидел на горящата гледка.

След като пожарът стихва, австралийката с учудване разбира, че щетите по къщата са минимални – два напукани от температурата прозореца и разтопени ръкохватки на чешмата в банята. Домашната противопожарна система успешно се справя с огъня.

ВИЖТЕ: Австралия, не изчезвай!

Извън къщата огнената стихия опустошава четири хектара площ с дървета и храсти, както и домашните животни на семейството. 

ВИЖТЕ: След пожар в къщата си мъж оцелява 20 дни в пустошта на Аляска без подслон и храна

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.