Българският Фрийрайд Отбор с доблестно представяне на състезанията във Франция и Австрия

Атлетите ни показаха професионализъм при трудни метеорологични условия

0
 

Сподели

Shares
Както вече ви информирахме Българският Фриирайд Отбор все участие на 3 състезания във Франция и Австрия. Поради рязкото затопляне последните дни и липсата на скорошен снеговалеж, условията не бяха добри, но нашите атлети проявиха професионализъм и се представиха доблестно:

Kappl 2*,3*

 

В астрийския курорт Kappl се проведоха 2 старта, един за младежи/девойки и един за мъже/жени. Склонът на състезанието е с изложение юг, югоизток и започва от върха Quellspitze, на 2690 метра надморска височина.
Тина Близнакова показа характер – направи силно и контролирано спускане, въпреки тежките снежни условия на склона. Девойката ни се класира на 2 място, с което доказа, че е конкурентна и на международните стартове.
Борислав Гарибов, който след спускането беше малко разочарован от себе си, защото не успя да осъществи точно линията която си беше избрал, всъщност кара на много високо ниво, със стабилни дропове и технични завои, които му осигуриха място на подиума.
При мъжете Борис и Боян, които получиха покана за състезанието преди броени дни не успяха да се спуснат според възможностите им. И двамата срещнаха трудности с терена и условията, като това ги нареди на по-задни позиции в класирането, но успяха да повишат класиранията си във временната ранг листа.

La Rosiere 4*

 

Стартът от най-висок ранг във Франция се проведе на северния склон на Mont Valaisan (2900 м) при много трудни снежни условия, където участваха Симеон Павлов и Валери Пелтеков при най-оспорваната категория – ски мъже. Склонът е много дълъг, с денивелация 550 метра и напълно непознат за нашите състезатели. Последният валеж в района е бил на 25-ти Декември.

Мони прави силно спускане за тежките условия, с много добра и креативна горна част, но в дъното на склона при траверс със заледени бабуни губи контрол и едната ска се откача. Това по правилата значи No Score и 0 точки.

Вальо прави чист и сигурен рън, който му носи 18 място в силната конкуренция при ски мъже, което все пак ще му помогне за издигането в годишния ранкинг. Победител при ски мъже става Маел Оливие от Франция, а при сноуборд мъже с изключително силна линия, която засенчи много от линиите на скиорите, печели световния шампион от Freeride World Tour – Виктор де ла Рю (Франция).

Следващият старт за Симеон и Валери отново ще е с най-висок ранг 4 звезди в Les Arcs (Франция) на 1-и Февруари.

Симеон Павлов – La Rosiere 4*

UPDATE – LA ROSIERE Вчерашният старт от най-висок ранг във Франция се проведе на северния склон на Mont Valaisan (2900m) при много трудни снежни условия, където участваха Simeon Pavlov и Valyo Peltekov при най-оспорваната категория – ски мъже. Склонът е много дълъг, с денивелация 550 метра и напълно непознат за нашите състезатели. Последният валеж в района е бил на 25-ти Декември. Мони прави силно спускане за тежките условия, с много добра и креативна горна част, но в дъното на склона при траверс със заледени бабуни, губи контрол и едната ска му откача. Това по правилата значи No Score и 0 точки. Вальо прави чист и сигурен рън, който му носи 18-то място в силната конкуренция при ски мъже, което все пак ще му помогне за издигането в годишния ранкинг. Победител при ски мъже става Маел Оливие от Франция, а при сноуборд мъже с изключително силна линия, която засенчи много от линиите на скиорите, печели световният шампион от Freeride World Tour – Виктор де ла Рю (Франция). Следващият старт за Симеон и Валери отново ще е с най-висок ранг 4 звезди в Les Arcs (Франция) на 1-и Февруари.- "POV" (Point Of View) видео от спускането на Мони -Action HERO Bulgaria

Публикувахте от Freeride Team BG в Неделя, 12 януари 2020 г.

Не пропускайте да последвате 360° и в Инстаграм.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.