Национален шампионат по планинско колоездене

0
 

Сподели

Shares

За втора поредна година Боровец ще бъде домакин на Националния шампионат по планинско колоездене. Oт 22 до 24 юли в Borovets Mountain Bike Park ще се проведат две много оспорвани надпревари в дисциплини Кроскънтри и Спускане.

Боровец и Националния шампионат по планинско колоездене

Преди по-малко от месец станахме свидетели на международно състезание по спускане, в което взеха участие близо 200 души от страната и чужбина. Oчаква се Националният шампионат отново да предизвика интереса на много състезатели. Новото тази година е шампионатьт в дисциплината Кроскънтри. Това ще е първото подобно състезание, което ще се проведе в Боровец, като е предвидено още едно в същата дисциплина в началото на септември.

Организаторите планират над 250 участници, които ще бъдат разпределени в различни категории. В дисциплина Спускане: Юноши 15-18, Мъже 19+, Жени 15+ и Хардтейл 15+. Кроскънтри състезателите също ще бъдат разделени в четири категории: Юноши 15-16, Юноши 17-19, Мъже 19+ и Жени 15+.

Боровец и Националния шампионат по планинско колоездене

Организаторите от Бороспорт, Рам байкс, Concept Creative и Българския колоездачен съюз очакват една много оспорвана надпревара и активно участие. На място вече тече трескава подготовка за състезанието. Подготвят се новости и промени по трасетата, на които ще се се отсеят национaлните шампиони на България. Промените ще станат известни непосредствено преди състезанието. Десетметрови скокове, множество виражи, корени и други препятствия ще бъдат в основата на битката за титлата между най–бързите ни състезатели по спускане. За кроскънтри състезателите е избрано трудно и доста натоварващо трасе, на което се изискват голяма издържливост и отлична физическа подготовка.

Всеки, които иска да заяви своето участие, може да го направи на: race2011@borovetsbikepark.com до края на 1-ви юли. От там ще получите като автоматичен отговор всички необходими данни, които трябва да попълните и да изпратите обратно. Закъснелите ще могат да се регистрират и на място.

Боровец ви очаква от 22 до 24 юли, за да подкрепите участниците и да станете част от една интересна и оспорвана надпревара. Хубавото време и планинската прохлада ще направят уикенда много приятен и изпълнен с добро настроение.

Пълна програма на събитието и подробности можете да намeрите на www.borovetsbikepark.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.