Българският Фрийрайд Отбор с две важни състезания този уикенд

Атлетите ще се вихрят на La Rosiere 4, Франция и Kappl, Австрия

0
 

Сподели

Shares
Съвсем скоро предстоят първите стартове за 2020 година за Българският Фрийрайд Отбор. След отмененото състезание на Ubaye Freeride, на ред са три старта, планирани за 11-ти януари, където отборът ще вземе участие с 5 състезателя в 4 различни категории.
La Rosiere 4*, Франция
Състезанието e с най-висок ранг 4 звезди. Покани получиха Симеон Павлов и Валери Пелтеков при ски мъже. В надпреварата участие ще вземат състезатели от Freeride World Tour и някои от най-големите имена в спорта: Лео Слемет (ски, Франция, шампион на FWT 2017), Вадек Горак (ски, Франция, победител на Xtreme Verbier 2019). Ски мъже е най-оспорваната категория, с най-многобройна конкуренция. Това ще е първото от няколкото 4-звездни състезания за сезона, където нашите момчета ще премерят сили със светновия фриирайд елит.

Kappl 2* и 3*, Австрия 

Борислав Гарибов започва последния си сезон при младежите с участие в Капл, където миналата година постигна 5-то място. Много важни за него ще са всички събрани точки, които ще го изстрелят напред във временната ранг листа. Голямата изненада за отбора е, че Тина Близнакова (ски) и Борис Първанов (сноуборд) получиха уайлд карти за участие на същото състезание. За Тина това ще е първи старт извън България, а и като част от отбора. Тя има вече над 20 тренировъчни дни на сняг в Австрия с треньора на младежите Борис. За него състезанието ще бъде с ранг 3 звезди, а за Тина и Бобо – с 2.
Пожелаваме им успех!
Припомнете си какви бяха постиженията за българските фрирайдъри за изминалия сезон тук и подкрепете кампанията в подкрепа на българския фрийрайд отбор тук.
Не пропускайте да последвате 360° и в Инстаграм.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.