360° уикенд прогноза: 21-25 декември

Слабо захлаждане и нови валежи от сняг и дъжд ни очакват през празниците

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Христо Узунов

Времето в събота ще се задържи почти без облаци и без валежи до късният следобед. След 14-16 ч., от запад се очакват превалявания, като вечерта ще захладнее слабо. В планините времето ще бъде неподходящо за спорт, заради силния югозападен вятър, който се очаква над 1500 м през деня да достига до 12-16 м/с, а следобед до 20 м/с, с пориви по високите части до 25 м/с.

В неделя ще се задържи топло със силен югозападен вятър. В Западна България се очакват значителна облачност, придружена от слаби валежи. Значителни валежи се очакват в неделя вечерта в Югозападна България като над 1700 м ще са от сняг. Очаква се нова снежна покривка около 10-20 см в планините над 2000м.

В понеделник сутринта температурите ще се понижат. Ще вали сняг над 1000 м н.в. Вятърът ще се преориентира от запад и ще е по слаб – до около 6-8 м/с. Вечерта в Западна България над 600-800 м н.в. ще са налични слаби снеговалежи.
Във вторник температурите дори в ниските части ще са около нулата и ще вали сняг. В планините се очакват около 10-20 см нова снежна покривка.
До края на празничната седмица се очакват слаби валежи от сняг и ще остане с ниски температури.
Весели празници!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.