Petzl Nomic & Ergonomic – добрите приятели на „вертикалния свят“

Два нови инструмента от Petzl за истински предизвикателства

0
 

Сподели

Shares

Повече от 40 години Petzl разработва иновативни инструменти и екипировка, използвани от тези, които работят и се забавляват във „вертикалния свят“. Днес марката Petzl е тясно свързана с приключения, проучване и спасяване.

Насочваме вниманието си към инструментите за лед и по-специално към новите два продукта на Petzl, направо задължителни за зимни предизвикателства. Откриваме сезона със сечивата – Nomic  и Ergonomic, които се представят изключително добре щом стане въпрос за сериозна ледена повърхност. 

NOMIC

 

 

 

Сечиво без темляк за ледено катерене и dry-tooling

NOMIC на Petzl е еталон на сечиво за ледено катерене. Клюн с тежести, сечиво с идеален баланс и изключително плътен удар. Клюнът PUR’ICE гарантира ефикасно забиване във всякакъв лед. Геометрията на сечивото и двойната ръкохватка дават възможност на катерача да хваща сечивото по различен начин и да сменя ръцете стабилно. Хващането на дръжката е удобно благодарение на ергономичната ръкохватка и опората GRIPREST. Сечивото се предлага с малко чукче, което пази главата и с което може да се забие скален клин. Изцяло модулно сечиво, за да може да се модифицира в зависимост от предстоящото изкачване.

NOMIC ви очаква тук!

ERGONOMIC

Сечиво за катерене на трудни ледени  и dry tooling маршрути

Сечивото ERGONOMIC е предназначено за катерене по отвесен лед и dry tooling. Силно наклонената навътре ръкохватка е идеална за продължително висене и мощно набиране. Двойната ръкохватка дава възможност на катерача да хваща сечивото по различен начин и да сменя ръцете стабилно. Много успешен и на скала и на лед, клюнът DRY е оптимално добър също и при обратно закачане на сечивото, а тежестите улесняват заклещването на клюна в цепки. Сечивото се предлага с малко чукче, което пази главата и с което може да се забие клин. Изцяло модулно сечиво, допълнителните аксесоари могат да се конфигурират според вида на предстоящото изкачване.

ERGONOMIC ви очаква тук!

ВИЖТЕ: Борбата, наречена ледено катерене

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.