Теахупо на 16 000 км от Париж ще бъде домакин на сърф състезанията на Олимпиадата през 2024

Югоизточният бряг на Таити ще посрещне най-добрите сърфисти в света

0
 

Сподели

Shares
Фотография: Eduardo Avalith
Фотография: Eduardo Avalith

Както често се случва с градовете домакини на Олимпиада, някои спортове изискват промяна на мястото, за да се осигурят възможно най-добрите условия за игра. А по отношение на игрите в Париж 2024 г., тази местна снизходителност ще бъде удължена до крайност – 16 000 км, за да бъдем точни.

Официалните лица на игрите в Париж 2024 обявиха решението си Теахупо, на Югозападния бряг на Таити, да бъде домакин на игрите в дисциплината „сърф“. Като част от Френска Полинезия и едно от най-популярните спотове през летните месеци, Теахупо  издуха кандидатурите на няколко по-малко надеждни места в Югозападна Франция и Бретан.

Фотография: Eduardo Avalith
Фотография: Eduardo Avalith

„Бяхме много доволни, че работим в тясно сътрудничество с лидерския екип на Париж 2024 по този процес за избор на място за домакин за състезанията по сърф за Игрите в Париж 2024. Поздравяваме петте кандидатури на отлични и добре познати сърф места, но Таити е наистина изключителна дестинация, разполагаща с най-добрите условия за атлетите и състезанията.“ – заяви президентът на ISA Фернандо Агер в изявление.

Известните вълни в Теахупо са почитани сред сърфистите по целия свят и се очаква да привлекат безпрецедентен интерес към Игрите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.