Balkan Beat Box на живо в София

0


Дата на събитието: 25.08.2011

Сподели

Shares

Добрите предложения за музикални забавления продължават да валят с пълна сила и календарът на феновете вече е препълнен с интересни дати. Отбележете си с червено 25.08.2011, защото на тази дата сцената на клуб Порк Пай в Борисовата градина ще посрещне за първи път в България изключителните музиканти от Balkan Beat Box. Събитието се организира от EventEase с подкрепата на бира Grolsch, която продължава неизменно да подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

Balkan Beat Box в клуб Pork Pie

Нюйоркската банда е една от най-актуалните на световната world music сцена и от създаването си през 2003г. в Бруклин до момента е издала четири албума. Българските фенове добре познават култовото парче Bulgarian Chicks в изпълнение на нородната певица Влада Томова, както и хитовете Hermetico, War Again, Move It.

Международният проект Balkan Beat Box е създаден от Ori Kaplan и Tamir Muskat, а след това към тях се присъединява MC-то Tomer Yosef, за да допълни колоритния им стил. Вдъхновени от Gogol Bordello и Gipsy Punk движението, което се формира в началото на 90-те години, Balkan Beat Box създават уникалния си стил като миксират балкански фолклор, цигански ритми и средиземноморски мелодии с модерно хип-хоп звучене, денс бийт и ямайския дъб. Този интересен микс от музилкани стилове от различни точки на земното кълбо превръща всеки концерт на Balkan Beat Box в незабравимо преживяване, наситено с много енергия и позитивен заряд.

С текстовете на песните си Balkan Beat Box изпращат фундаментални послания към феновете по целия свят и изразяват желанието си за мирно съществуване на планетата, без бариери между хората и без политически и етнически граници.

На 25-ти август, на една от най-добрите открити сцени в Борисовата градина, балканските ритми на Balkan Beat Box ще накарат кръвта на българските фенове да кипи, а Grolsch ще се постарае да няма прегрели.

Промо билетите за концерта са вече в продажба на цена 20 лв. в клуб Pork Pie или на цена от 22 лв, в мрежата на www.eventim.bg (Офис 1, Германос, ОМВ, Пикадили и др.)

Официален ивент във фейсбук: ТУК

Можете да ги чуете на: www.balkanbeatbox.com

А ето и малко видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.