Всяка сряда 10% намаление на вълнените продукти на ICEBREAKER в магазини “Стената”

Малък комплимент в полза на отговорното пазаруване

0
 

Сподели

Shares

Магазини “Стената” ви канят на Wool Wednesday или сряда – ден на вълната!

Всяка сряда ще имате възможност да закупите термооблекло, бельо и чорапи на марките ORTOVOX и ICEBREAKER с -10% отстъпка за ненамалени продукти.

Това е малък комплимент в полза на отговорното пазаруване, за тези от вас, които избират този прекрасен естествен материал, добит по природосъобразен и напълно прозрачен начин, от социално отговорни компании, без вреда за човека и природата.

За ICEBREAKER

ICEBREAKER е водещ производител на облекла за открито, създадени изцяло от естествени материали. Новозеландската марка е на пазара вече 20 години, като нейна основна философия е връзката между човекът и природата. Водени от убеждението, че природата има решенията, от ICEBREAKER предлагат алтернативи за естествени характеристики на облекло на синтетична основа, за да създадат по-здравословно и по-устойчиво бъдеще за нашия вид и планетата. През 1994 г. марката е първата, видяла потенциал в мериносовата вълна – невероятен естествен материал, който по нищо не отстъпва на синтетичния.

Мериносовите овце са една от най-древните породи овце, и една от най-издръжливите. Те могат да оцелеят в крайни температури заради изключителната естествена структура на вълната им. Вълнените нишки имат много добра еластичност и могат да бъдат разтеглени с до 30% от дължината си, без да се скъсат, а след това да се възстановят приблизително с 20%.

Качества на мериносовата вълна 

Регулиране на топлината

Терморегулиращите качества на мериносовата вълна се основават на два принципа: От една страна, вълнените нишки са силно накъдрени и осигуряват достатъчно място за въздух в празнините между тях. Този въздух работи като изолиращ слой както през лятото, така и през зимата, при топло и при студено.  Вторият принцип е основан върху охлаждането чрез изпаряване. Вълната може да абсорбира над 35% от собственото си тегло във влага (без да се усеща мокра на пипане). Това означава, че мериносовата вълна ви държи топло при студено време, и хладно – при горещо време.

Мекота

Използваната от ICEBREAKER вълна е с толкова фини нишки, че при досег с кожата те се огъват и осигуряват още повече мекота и комфорт.

Потискане на миризмите

Мерино превъзхожда останалите влакна със способността си да предотвратява натрупването на неприятни миризми. Вълната има антибактериални свойства като същевременно е нежна към кожата.

Защита от UV лъчите

Мериносовата вълна предпазва по естествен начин от UVA и UVB лъчите, без необходимост от допълнителна обработка на материята, което я прави идеална за летните месеци.

Контрол над влагата 

Вълнените нишки са хидрофилни нишки – и точно това ги прави изключително функционални! Нишките на мериносовата вълна активно се справят с влагата, като я абсорбират от кожата и я освобождават в атмосферата, осигурявайки ви сухо и комфортно усещане.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всяка сряда 10% намаление на вълнените продукти на Ortovox в магазини “Стената”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.