Оспорван финал на Borovets Bike Park Open Cup 2011

2
 

Сподели

Shares

Преди броени часове завърши едно от пьрвите големи сьстезания по планинско колоездене за този сезон. Borovets Bike Park Open Cup 2011 се проведе в дисциплината спускане (downhill) в Боровец този уикенд и е е включено в ранглистата на Международния колоездачен сьюз (UCI).

Borovets Bike Park Open Cup 2011

В него взеха участие близо 200 сьстезатели от Бьлгария, Англия, Гърция, Румьния, Mакедония и др. държави, като завидни резултати в категорията на мъжете показаха Робърт Смит и брат му Едуард Смит от Великобритания на първо и второ място. От България също имаше участие на стълбичката в лицето на Росен Ковачев – националният ни шампион за 2010 г.
За всички желаещи да премерят сили помежду си на местно ниво, без участието в надпреварата да им носи точки, бяха направени още четири отворени кaтегории. В тях се включиха много мъже, младежи, привърженици на колелата с твърдо окачване, както и няколко жени, които по нищо не отстъпиха на мъжете.

Borovets Bike Park Open Cup 2011

Borovets Mountain Bike Park беше открит в началото на лятото миналата година, a вече е домакин на международно състезание. С това шансовете на една от най-добрите ни летни дестинации за маунтинбайкинг да стане домакин на състезание от Световната купа през близките години се увеличават.

Планинското колоездене е спорт, който с всеки изминал сезон набира все по-голяма популярност у нас, и се превръща в предпочитаното занимание на много българи, които успешно успяват да съчетаят приятното прекарване в планината с една много добра тренировка. Специализирани терени като Borovets Mountain Bike Park, сьдействат на все повече млади хора да покажат завидни резултати. Добър пример за това са победителите в категорията на юношите: Христо Тодоров на първо място, Асен Стратиев на второ и Константин Димов на трето, които демонстрираха силен спортен дух, както и много добър баланс на скорост и техника върху колелото. При жените призовете за първо, второ и трето място заеха както следва: българките Илинда Евтимова и Ева Димитрова, както и представителката на Англия Уенди Гловър. В отворената категория при мъжете прехвърчаха искри между някои от водещите отбори по колоездене у нас, като най-добри резултати показаха Дидар Амин с отличното време и първа позиця, Севелин Николов на второто стъпало и Валентин Пашков на почетното трето място.

Borovets Bike Park Open Cup 2011

В Хардтейл категорията на първо място се класира Виктор Цивнев, след него Теодор Тодоров и на трета позиция представител от Македония – Адриян Демироски.

Освен всички парични и предметни награди за победителите, предоставени от Рам Байкс и Байк Хаус, те получиха и специални ръчно изработени медали от известния дърворезбар Григор Паунов.

Организаторите от Concept Creative и Бороспорт, които се грижат за парка, обещаха да помагат максимално за развитието на планинското колоездене у нас, като създават нови трасета за практикуването му, както и да организират повече подобни състезания, които да привличат интереса на родната и световната байк сцена.

Следващото състезание в Боровец ще се проведе в началото на септември, този път в дисциплината Кроскънтри. През останалата част от сезона всички байк почитатели ще могат да се възползват от отличните условия за практикуване на любимия спорт в Borovets Mountain Bike Park.

Borovets Bike Park Open Cup 2011

А ето и едно видео:

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хахахаха, чудно ми е ако бяха не три а две мацките каква стълбица щяха да им приготвят

  2. @Кифлица : Можеше ти да допълниш 3тото място. :D …. Все пак евалата на момичетата, че се занимават! ;)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.