360° уикенд прогноза: 30 ноември – 1 декември

Снегът настъпва бавно...

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Христо Узунов

В събота сутринта в Източна България, времето ще е предимно слънчево с вятър от запад между 2 и 4 м/с. В западната част на страната ще започне постепенно разваляне поради преминаващ студен фронт. Времето в планините няма да е подходящо за спорт.

В Западна Стара планина се очакват валежи, които ще започнат още сутринта. Около обяд ще вали над всички планини в Западна България. Вятърът над 1500 м ще се усилва от северозапад до 7-11 м/с, очаква се и понижаване на температурите. В края на деня, температурите над 1500 м ще паднат до минус 6-8 градуса.

Вечерта валежите от запад ще спират. В Източна България ще се задържи с превалявания до края на деня.

По високите части над 1300-1600 м н.в. ще вали сняг.В Рила и Пирин преваляванията ще започнат още от обяд, като по високите части се очаква да натрупа нова покривка, около 8-15 см.

УИКЕНД ИДЕЯ: Невястата – между вечнозелени дървета и пухкави мъхове

В неделя сутринта ще преобладава разкъсана ниска облачност. Валежи не се очакват, но температурите ще бъдат отрицателни.
Времето в планините ще бъде подходящо за спорт. Без валежи и с незначителна облачност.
Вятърът над 1500 м ще духа от запад-северозапад с интензитет 4-6 м/с.
През следващата седмица ще остане студено до сряда, като вече и в ниските части на Западна България са възможни превалявания от сняг с евентуална нова снежна покривка около 2-4 см, а в планините до 4-10 см.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.