Area 47 Oetztal: Най-големият приключенски парк на открито в Европа

66 000 кв. м приключения!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: tyrol.tl

Area 47 Oetztal, в долината Йотцтал (Тирол, Австрия) се счита за най-големия парк на открито за екстремни спортове в Европа. Той заема удивителните 66 000 кв.м, на входа на долината, до село Йотцтал-Банхоф. Състои се от няколко основни различни части: външна зона, зона за катерене, водна зона, уейкбординг зона, офроуд зона, жилищна зона, зона за събития и зона за хранене. Както може да забележите, това съоръжение за приключения и отдих е предназначено да съчетава плуване, катерене, събития и много други.

Снимка: tyrol.tl

Във външната зона, можете да пробвате каньонинг, рафтинг или пещерно катерене. Зоната за катерене предлага едно от най-впечатляващите съоръжения за катерене в цяла Европа. Експерти като Майк Габъл и неговият екип са изиграли активна роля в планирането на това съоръжение, предлагайки най-високата изкуствена стена за катерене в Австрия, както и катерене в естествени скални пещери.

Освен това можете да опитате ходене по въжени конструкции на височина от 27 метра.
Продължаваме нататък към водната зона, предлагаща цели 20 000 кв.м езеро за плуване, предлагащо водни пързалки, блобинг, уейкбординг и водно оръдие. При наличието на всичко това, един ден излиза крайно недостатъчен да се обиколи целия парк и да се изпробват всичките атракции в него.

Снимка: tyrol.tl

Друг интересен обект е Офроуд зоната – огромно поле, проектирано от прочутия Ранди Мененга, който е отговорен и за X-Fighter сериите на Red Bull. Тя е същински рай за каране на планински байкове и мотокрос. В зоната се провеждат също така концерти, партита и спортни събития в бар River Haus.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тропически парк насред Алпите?

Зоната за хранене разполага с чудесни заведения като аржентински барбекю ресторант, а жилищната зона предлага двойни стаи в хижи и бунгала.

Снимка: tyrol.tl


Къде: до село Йотцтал-Банхоф, община Хайминг в Тирол (Австрия)

Кога: от началото на май до началото на октомври

Характеристики: най-големият открит приключенски парк в Европа, с множество благини като най-високият маршрут за ходене по въжета в света, най-високата изкуствена стена за катерене в Австрия и др.

Снимка: tyrol.tl

ВИЖТЕ ОЩЕ: Уастека Потосина: Екстремният рай на Мексико

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.