Новa колекция туристически и градски обувки от сърцето на Алпите

Иновации за авантюристи

0
 

Сподели

Shares

Още от далечната 1925 г. обущарската компания Dachstein съчетава традиционна австрийска обработка в производството на обувки с иновативни идеи.

Границата между техничните и функционални обувки за планина и градските такива все повече изчезва. Дори името на компанията – Dachstein Outdoor & Lifestyle GmbH отдава почит на новото равновесие между двата свята. Екипът постоянно развива марката, като използва най-новите технологии в областта, заедно с ултрамодерни материали и разработката на свои прогресивни идеи. Всичко това, в съчетание с огромния ентусиазъм на хората, които стоят зад марката, помага да се оформи имиджът на Dachstein. През 2018 г. марката прави важен ход към своето разрастване, чрез подписване на партньорство с финландската фирма Luhta
Sportswear.

От тази зима, обувките на Dachstein може да намерите във верига магазини Sport Depot.  Повече за някои от новите моделите, вижте в следващите редове.

Безстрашният зимен авантюрист

За Есен/Зима 2018/2019 компанията създаде нова, многофункционална подметка и я приспособи към спортни модели като Maverick GTX.

Разнообразието и суровото великолепие на природата, формирани в продължение на милиони години е впечатляващо. Извисяващи се хълмове, внушителни планински върхове, грапави и скалисти масиви – няма две еднакви планини. Всяка е уникална, както и предизвикателствата, които поставя пред себе си. Всичко това вдъхновява развитието на новата мултифункционална подметка на Dachstein.

Каучуковата подметка с висококачествени грайфери осигурява изключително надеждно сцепление и сигурна защита по скалисти терени и хлъзгави повърхности.

 MAVERICK GTX

Бунтарят!

Строгият, технически вид е това, което привлича вниманието към туристическите обувкаи Maverick GTX. Новата подметка Utility прави модела издръжлив на хлъзгави пътища и снежни терени. Снегът и дъждът също не са проблем, тъй като моделът е оборудван с водоустойчива и дишаща GORE-TEX мембрана. Горната част е изработена от гъвкав, устойчив на абразия синтетичен материал, който осигурява необходимата маневреност. Стилните и съчетани с вкус TPU елементи укрепват зоната при връзките и защитават материала, около подметката, за да гарантират стабилно спиране при хлъзгане.

RAMSAU 2.0 GTX WOMEN

Удоволствие от преходите в съчетание с традиционни форми

RAMSAU 2.0 GTX WMN – дамска туристическа обувка с по-широка форма, специално създадена, за да предоставя повече комфорт за краката. За стилния ретро облик на обувката се грижат червените връзки, висококачествената промазана, велурена кожа и водоустойчива GORE-TEX мембрана. Последната най-нова технология за обувки със специална конструкция на подметката TPU елемент-увеличава комфорта на стъпалата при дълги преходи. Подметката Vibram® Multifilm, произведена с най-нова технология също се грижи за отличното сцепление.

STUDLGRAT GTX

STUDLGRAT GTX са планински многофункционални обувки, подходящи за всякакви терени, които позволяват употребата с котки. Свежия и стегнат  модел има видим афинитет към скалното катерене и преодоляването на технически трудни и дори заледени терени. Неопреновата конструкция в горната част гарантира, че няма да влязат песъчинки и камъчета в обувката. В допълнение дишащата и водоустойчива мембрана GORE-TEX предотвратява навлизането на вода и влага. Подметката е много здрава, износоустойчива и запазва формата си при силно напрежение и натиск.

Stüdlgrat се произвежда изцяло в Италия. Обувките са продукт на върховно качество и експертиза при изработка на материалите и е перфектен пример за стандарта на производство наложен от Dachstein за всички свои модели.

Тези и много други модели туристически обувки можете да откриете онлайн, на официалния сайт на Sport Depot, както и в някои от физическите им магазини в цялата страна.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.