Всяка сряда 10% намаление на вълнените продукти на Ortovox в магазини „Стената“

Малък комплимент в полза на отговорното пазаруване

0
 

Сподели

Shares

Магазини „Стената“ ви канят на Wool Wednesday или сряда – ден на вълната!

Всяка сряда ще имате възможност да закупите термооблекло, бельо и чорапи на марките ORTOVOX и ICEBREAKER с -10% отстъпка за ненамалени продукти.

Това е малък комплимент в полза на отговорното пазаруване, за тези от вас, които избират този прекрасен естествен материал, добит по природосъобразен и напълно прозрачен начин, от социално отговорни компании, без вреда за човека и природата.

За ORTOVOX

ORTOVOX сa първокласен производител на екипировка за летни и зимни активности. Още от създаването на ORTOVOX през 1980 година, баварската компания винаги е имала мисията да осигури най-висококачествената защита за алпийски начинания. През 1988 г., ORTOVOX добави планинарски облекла, направени от овча вълна, към продуктовата си гама, а през 1995 г. прилагат и активната употреба на мериносова вълна.

Основната цел, амбиция и усилия на компанията е комбинирането на този естествен материал с други иновативни влакна и материали във всеки слой на системата за обличане по най-добрия начин. Така през 2011 г., ORTOVOX разработи линията SWISSWOOL® в сътрудничество с Baur Vliesstoffe. Като първата серия продукти с изолация от вълна, линията предлага функционална алтернатива на пуха или полиестерните покрития. Топлата швейцарска вълна е зашита в изолиращи камери вътре в продуктите. Съчетанието от найлон и вълна прави този продукт, произведен изцяло в Европа, високофункционален трети слой.

Облеклата на ORTOVOX ви предпазват от опасната UV радиация. Всяка една от дрехите ни съдържа вълна – естествен материал, който предлага по-висок фактор на защита от много други материали.

Комбинацията от първи, втори и трети слой  пък осигурява възможно най-комфортния микроклимат, функционалност и изключително ниво на защита от елементите:

ПЪРВИ СЛОЙ МЕРИНО

Основният слой от вълна мерино държи топло и сухо, точно както е заложено в природата. Фините нишки мерино транспортират влагата в сърцевината на нишката и я освобождават много бавно. По този начин кожата остава суха и температурата на тялото се регулира по съвсем естествен начин.

ВТОРИ СЛОЙ МЕРИНО

Средният слой от вълна мерино е много функционален: като осигурява максимална свобода на движенията, този слой предлага и необходимата дишаемост, докато в същото време затопля тялото.

ТРЕТИ СЛОЙ МЕРИНО

Този външен слой дрехи ви предпазва от елементите. Дъжд, сняг и бури остават навън, докато вие се наслаждавате на най-добрия микроклимат отвътре – разбира се, трябва да благодарим и на слоевете отдолу за това.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Одеждите за туризъм: Слоеве, сезони, начини на употреба

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.