Руснак извърши подмяна на котки, за да транспортира домашния си любимец в салона на самолет

Котаракът Виктор, който тежи с 2 кг над максимално допустимите за ръчен багаж стана причина собственикът му да се раздели с бонус точките си от прпграмата за лоялни клиенти на "Аерофлот"

0
 

Сподели

Shares

След официално разследване, руската авиокомпания “Аерофлот” изключи пасажера Михаил Галин от програмата си за лоялни клиенти Aeroflot Bonus, анулирайки всички натрупани бонус мили на пътника.

Руснакът е обвинен в нарушаване на правилата, пренасяйки нелегално на борда на самолета котка, чието тегло надвишава максималното допустимо.

Според говорителя на авиокомпанията, пътникът „е заменил котка с тегло над 8 килограма с друго такова животно, но с тегло 7 килограма“. Това се потвърждава от записите на камерите от летището – при проверката преди полета, пътникът изважда от багажа си котка, която не е преминала регистрация. Впоследствие той изважда котката и на борда на самолета, което също е забранено от правилника. От “Аерофлот” подчертават, че компанията спазва строга дисциплина при всички етапи от полета в името на безопасността.

На 6 ноември Михаил Галин разказва подробно във Фейсбук как в края на октомври е транспортирал котарака си Виктор със самолет в нарушение на правилата на “Аерофлот”:

Михаил и Виктор пътуват от Рига за Москва, където трябва да направи трансфер за Владивосток. Служителите на летище Шереметиево обаче отказват да качат котарака, който заедно с транспортната си клетка превишава максимално допустимите за ръчен багаж 10 килограма.

Собственикът на пълничкия котарак се опасява, че питомецът му няма да преживее 8-часов полет в багажното отделение, тъй като, по думите му, при полета от Рига: “на Виктор му стана лошо от смяната на налягането”.

Така Михаил се решава на нестандартен ход – заменя полета си до Владивосток за по-късен, а през това време чрез социалните мрежи се свързва със собствениците на далеч по-стройната котка Фиби – силно приличаща на Виктор, които се съгласяват да му помогнат.

Малко преди новия полет Фиби е доведена на летището от своите собственци. Михаил заменя за кратко котарака си с нея и успешно преминава проверката. След като получава своя пропуск, той връща Фиби при нейните хора и заедно с охранения Виктор излита за Владивосток.

Дни след необичайната операция Михаил усеща нужда да сподели историята си във Фейсбук. За отрицателно време разказът му достига над 18 000 споделяния, а едно от тях достига до служител на „Аерофлот“, който проявява любопитство и разобличава младия мъж.

Лишен от своите бонус точки, Михаил се разкайва: „Не бях прав в тази ситуация, независимо от мотивите ми“. Михаил посочва също така, че осъзнава, че котката, чието тегло надвишава нормата, застрашава безопасността на пътниците. Той твърди, че не е прекалявал с хранителните дажби на Виктор, а теглото му от 8.3 кг се дължи само на особеностите на породата.

Михаил Галин съобщава още пред изданието “Подем”, че е натрупал 370 хиляди мили от бонус програмата на “Аерофлот”, които вече са изгорели заради провинението: “Законът е суров, но е закон. Аз наруших правилата и превозвача има правото да наложи тази мярка. Занапред ще летя с компания, която ще ми бъде по-удобна” – допълва още той.

Както подобава на подобна история котаракът Виктор „немедлено“ се превръща в герой на многобройни „мемета“ – част, от които виждате в настоящата публикация. :)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.