360° уикенд прогноза: 9-10 ноември

Топло, но на места облачно

0
 

Сподели

Shares

В петък, 8 ноември, се очакват слаби превалявания в Западната част на страната, които за почивните дни ще спират. Ще остане топло с максимални температури около 20-23°С, като в Западна България ще е с 1-3°С по-хладно.

В събота ще преобладава разкъсана облачност със слаби ветрове при земята. По значителна облачност ще се запази само в Западна-Югозападна България, като в останалата част на страната ще бъде слънчево. Над 1200 м вятърът ще бъде от Юг-Югозапад със скорост между 6 и 9 м/с. По откритите места на високите планини са възможни по-силни ветрове с над 10-12м/с. Най-силни ще са ветровете в Югоизточна България.

В неделя сутринта от Запад ще се образуват валежи в крайните западни части на страната, като вятърът от Юг-Югозапад ще продължи да се усилва. Валежи в Източна България не се очакват,но и там ще е ветровито, със скорост на вятъра до 10-14 м/с. Ще остане топло. Снеговалежи, дори по високите части на планините, не се очакват.
Цялата следваща седмица се очертава топла, без вероятност за сняг, освен в края на седмицата, когато очакваме захлаждане и вероятност за снеговалежи над 2000 м н.в.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.