Повече дни, локации и гости в 15-тите Дни на предизвикателствата

Тази година събитието ще се проведе в УАСГ и Френския културен институт от 2 до 5 декември

0


Дата на събитието: 02.12.2019

Сподели

Shares

Дни на предизвикателствата

През 2019 г. „Дни на предизвикателствата“ – форумът, събиращ в София изследователи и пътешественици от цял свят, ще ни предложи не една и две изненади: фестивалните локации са вече две, гостите от чужбина са цели четирима, фестивалните дни са вече не три, а четири!

Тази година фестивалът, ежегодно организиран от магазини „Стената“, отбелязва своето 15-о издание между 2 и 5 декември в УАСГ и Френския културен институт. По време на събитието отново ще видим, чуем и съпреживеем приключения от различни точки на света, ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване.

Дни на предизвикателствата

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

За радост на всички почитатели на екстремните преживявания, пътуванията до далечни дестинации и невероятните спортни постижения, сред чуждестранните гости, потвърдили участие, са Christophe Dumarest – гид и алпинист с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други части на света; Evrard Wendenbaum – документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия; ултрамаратонецът Dion Leonard, световният рекордьор във височинния парапланеризъм Antoine Girard и други.

Дни на предизвикателствата

ФИЛМИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ

На сцената на събитието ще видим и някои от най-новите филми, подпомогнати от големите марки с традиция при продуцирането на документалистиката в екстремните спортове. Такъв е катерачният Rotpunkt на Patagonia, който ще видим премиерно у нас и подкрепеният от Berghaus Spectre – To The End of the Earth за една от най-вълнуващите скорошни експедиции в Антарктида на изключителния алпинист Лео Хоулдинг, както и индивидуални продукции като тази на Antoine Girard за неговия полет с парапланер над Каракорум. Владимир Павлов ще разкаже за премиерното си сноуборд спускане от връх Манаслу, а Виктор Варошкин, един от първите лицензирани алпийски водачи у нас, ще сподели какво е да бъдеш член на може би най-елитната организация на гидове в света. И тази година сцената на „Дните“ ще бъде трибуна пред голяма публика за Петър Ванев, който окончателно покори „Тройната корона“ по пешеходен туризъм в САЩ след като прекоси и последния маршрут по нея – Континенталния преход.

Феновете на бягането и ултрамаратоните ще бъдат зарадвани от представянето на Калоян Пейчев – Кофе и неговия рекорд за най-бързо скоростно преминаване по планинския маршрут Е4. С кратки видео разкази ще се включат и някои успешни катерачки и алпинистки от Балканите като Алекс Тоткова. Думата ще имат и водещи планински водачи, спасители, катерачи и алпинисти, професионалисти във ветроходството и организатори и участници в състезания по планинско колоездене и други.

Дни на предизвикателствата

ПОВЕЧЕ ДНИ, ПОВЕЧЕ ТЕМИ

На 2 декември във Френския институт ще се проведе конференция „Биоразнообразието – предизвикателство?“ с централна тема биоразнообразието и заплахите пред него в световен мащаб. Лекционната част ще продължи два часа (10-12 ч.) , а след нея акцент в събитието ще бъдат филмите на френския фотограф и изследовател Еvrard Wendenbaum (17-19 ч). Eдно от най-нашумелите му заглавия е China Jam с участието на Sean Villanueva и Nicolas Favresse, a излезлият през миналата година филм Scoresby включва спиращи дъха кадри от експедиция с каяк в Гренландия.

Входът ще е с предварителна регистрация и наличен тридневен билет за Дните.

И това не е всичко – програмата тепърва предстои да се разширява и допълва!

Дни на предизвикателствата

ФОТОКОНКУРС

Вече отворен за кандидатури е и ежегодният фотоконкурс в рамките на фестивала „Дни на предизвикателствата“, който насочва фокуса на обектива, както на любители, така и на професионалисти-фотографи, към най-актуалните теми за природата в световен и в локален план.

Темата тази година е „Биоразнообразие и дива природа“, а повече за него може да се види на официалния уебсйат на конкурса.

БИЛЕТИ

В магазини „Стената“ и в системата на bilet.bg могат да се закупят тридневни билети за фестивала на цена от 30 лв. (билетът включва и филмовата вечер във Френския институт на 2 декември).

Важно: Само със закупен тридневен билет може да се извърши регистрация за конференцията на 2 декември във Френския институт. Регистрацията за конференцията предстои да бъде отворена.

ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ОНЛАЙН

Официален сайт
Официална Фейсбук страница
Официално фейсбук събитие
Instagram: @predizvikatelstva.com

Дни на предизвикателствата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.