5 причини да изберем градските почивки като средство за отмора

Европа винаги има какво да ни предложи!

0
 

Сподели

Shares

Градските почивки из Европа са фантастичен начин за прекарване на почивните дни и алтернатива на по-дългите и изморителни трипове. Тук ви предлагаме петте най-убедителни причини, поради които трябва по-често да ги практикувате.

Ето ги и тях:

Времето е пари

Времето е пари. Под това имаме предвид, че ограниченият ви платен годишен отпуск също се изявява под финансова форма. Почивката в града ви дава възможност да се запознаете с културния микрокосмос на една страна за кратко време.

Изисква се съвсем малко усилие за планиране (в сравнение с по-дългите и по-далечни пътувания), за да организирате почивката си в някой град. В зависимост от дестинацията ви, често се изискват по-малко документи, застраховки и валута.

Имате възможността да опитате разнообразния коктейл от кухня, език, архитектура, изкуство, история и хора само за няколко кратки дни. А това е огромно количество култура, което можете да попиете за максимално кратко време.
Кое е най-хубавото? Ако ви е харесало и желаете да повторите, можете всичко това да го направите отново при следващия си по-дълъг уикенд.

Парите са пари

Понякога самото пътуване може да излезе прекалено скъпо. Градските почивки (и почивките през уикенда като цяло) предлагат отличен начин да угодите на копнежа си за пътешествия без това да се отрази пагубно на банковата ви сметка. Резервирайте влакове предварително, дебнете изпадащи оферти за евтини полети, пътувайте само с ръчния си багаж и не се страхувайте да използвате хилядите хостели и Airbnb стаи, пръснати из цяла Европа.

Приключението е пред прага на вратата ви

Азия, Океания и Америка безспорно притежават безброй екзотични местенца за посещение. Не бихме ви обвинили, ако жадувате за природата и плажовете на Тайланд например. Но мислите за тях не бива да ви карат да забравяте за скъпоценните камъни, лежащи на нашия собствен континент, пред прага ви.

Винаги можете да се отправите към класически дестинации като Париж, Берлин, Мадрид и Рим, които не случайно са толкова популярни. Но и ако търсите нещо по-различно или по-евтино пред вас стоят страшно много варианти. Такива са по-малко посещаваните градове като богатия на история Краков, Будапеща, със своите фантастични ресторанти или заобиколеният от величествени планини Билбао. 

Еко туризъм

Близостта на европейските градове ви дава възможността да използвате по екологично чист начин на придвижване и да избягвате полетите, отделящи тежки въглеродни емисии. А когато достигнете своята дестинация и оставите багажа си, няма по-добър начин за разглеждане на града от разхождането пеша по неговите улици, което вече със сигурност не генерира никакви замърсявания на въздуха. Освен това много хостели и хотели из европейските градове, притежават еко-акредитации, които гарантират, че избраното от вас настаняване се придържа към всички екологични критерии.

Лек багаж

Едно от най-големите предимства, вече го споменахме – можете да пътувате/летите само с ръчния си багаж. Освен финансови ползи, това спестява и усилията по пренасянето на багажа, прави придвижването ви по-лесно и ви дава възможност да се фокусирате повече върху почивката си. Действително ли се нуждаете и от 2-те си палта, 3-те си чифта обувки, лаптопа и iPad-а си едновременно? Не? Оставете излишното вкъщи, нуждаете се само от една раница. Пътувайте леко и се отдайте изцяло на самото преживяване.

Раницата?

Що се отнася до самата раница, магазини Sport Depot имат няколко, идеални за градски пътешествия, предложения на доказаните в бранша Osprey.

OSPREY Farpoint 70

Страхотна раница с основен обем 54 литра и допълнителна малка раничка с обем 15 л.

Освен това притежава мрежест панел с цип за достъп до основното отделение и мрежеста материя на гърба за по-добра вентилация. Дръжките са подплатени за повече удобство, а регулируемият колан на гърдите допълнително стабилизира раницата при носене. На всичкото отгоре може да се носи и като сак, благодарение
на допълнителните вградени презрамки.

OSPREY Fairview 55

Удобна дамска раница, изработена от здрав материал, която може да се носи и като куфар.

На практика това е дамският еквивалент на модела Farpoint 70, като самият дизайн е съобразен изцяло с женската анатомия. Какво точно прави раниците Osprey толкова удобни за дамите, можете да прочетете в статията „Когато комфортът лежи на плещите ви“.

OSPREY Quasar

Quasar 28 е мъжка раница от градски тип, чийто дизайн носи туристическия дух в себе си.

Притежава: преден джоб органайзер, вътрешно отделение за документи, отделение за лаптоп или таблет, свалящ се колан на кръста. Обемът на раницата  от 28 литра я прави изключително подходяща за ежедневно трамбоване по градските улици.

OSPREY Transporter Flap

Transporter Flap е здрава и стилна раница, подходяща за ежедневието.

Изработена е от водоустойчив и износоустойчив 400D найлон, с подплатени гръб и презрамки и мрежеста материя за по-добра вентилация и допълнителен комфорт. Освен това раницата притежава удобни кръстен и гръден колан, както и няколко допълнителни отделения за лаптоп, бутилка за вода, ключове и документи. Идеална за ежедневна употреба!

Всички посочени модели можете да намерите в магазини Sport Depot или онлайн на официалната им интернет страница.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.