8 от най-екзотичните дървесни хотели по света

или къде можем да избягаме от бетона

0
 

Сподели

Shares

Искате да се слеете с природата? Желаете нещо напълно различно от сивотата на правоъгълните хотелски стаи? Планирате да изненадате специален човек с пътешествие, което да помни цял живот? Обичате да освобождавате детето в себе си от време на време?

Напълно ви разбираме. Хотелите наистина могат да бъдат доста скучни понякога. Затова ви предлагаме един списък от достатъчно екзотични и нестандартни малки хотелчета, намиращи се не в шумни градове и курорти, а сред короните на дърветата:

ВИЖТЕ ОЩЕ: 15 причини да изберете палатката пред хотела

Bangkok Tree House – Бангкок, Тайланд

Снимка: travelden.co.uk

Ако хванете лодка до зеления остров Банг Кракао, ще откриете там един идиличен хотел на име Bangkok Tree House. Той всъщност представлява еко-бутикова страноприемница с 12 стаи, сгушена сред гъста растителност от мангрови дървета, палми, овощни градини и песни на птички.

Най-атрактивната стая в него е една платформа, издигната до върховете на дърветата, предлагаща достатъчно добра гледка към пейзажа наоколо, и обзаведена само с легло и мрежа против комари. Хотелът предлага и „гнезда“ в короните, представляващи наколни бамбукови кабини с баня, спалня и платформа на покрива с величествени гледки към тучния пейзаж.

Банг Кракао е идеалното място за тези, които копнеят да релаксират потапяйки се изцяло в природата. Там можете да прекарате деня си в разходки пеша или с колело из зелените пътеки, пикник сред дивото или посещавайки някой от над 200-годишните будистки храмове на острова. Това място притежава магическа гледка дори и след залез, когато пространството наоколо грейва от полета на хиляди светулки.

Chateaux Dans les Arbres – Дордон, Франция

Снимка: travelden.co.uk

Дайте воля на принцесата (или принца) в себе си като избягате в замък сред дърветата. Настоящиата дестинация, представлява комплекс от омагьосани замъци, разположени на високи колове или лежащи в ниското, заобиколени от широки ровове пълни с вода. Всеки от тях има свое собствено магическо излъчване и предлага басейни и джакузита, върху ваша собствена просторна тераса с изглед към дъбови и кестенови дървета под нея.

След като вече сте се наиграли на крал и кралица, във вашия собствен дворец, можете да излезете навън и да направите обиколка на своето кралство. Chateaux Dans les Arbres се намира в сърцето на департамента Дордон, който е осеян със средновековни градове, лозя, праисторически пещери и още замъци, всичките на една ръка разстояние.

TreeHouse Point – Исакуа, Вашингтон, САЩ

Снимка: travelden.co.uk

Това е една пленителна дървесна къща, притежаваща провинциален, но все пак стилен вид. Ще ви впечатли със своите луксозни дизайнерски щрихи, като кедрови легла с меки памучни чаршафи, ацтекски килими, фенери, кожени столове и уединено балконче.

Спокойно може да се каже, че това е най-добрата, от всички подобни къщи, из щатите, носещи хипи имена като «Храмът на Синята луна» или «Трилиум».

Тази ода на природата е създадена изцяло за отпускане и релакс. Фокусът тук е да прекарате дните си в туризъм из гората, йога на брега на езерото или Тай Чи масажи, сред спокойствието на дърветата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Уникални еко хотели по света

Sanya Nanshan Treehouse – остров Хайнан, Китай

Снимка: travelden.co.uk

Тази великолепна дървесна къща има допълнително предимство – намира се точно на плажа. А там ще бъдете нежно приспивани от шума на океанските вълни. Балконите ви са на няколко нива и гледат над балдахина от тамариндови дървета към меките бели пясъци отвъд.

Можете да прекарате почивката си там, релаксирайки на плажа или разглеждайки внушителния комплекс от запазени древни будистки храмове и пагоди с площ над 20 кв.км. Разположен буквално до прага ви.

The Island Hideout – Ко Яо Нои, Тайланд

Снимка: travelden.co.uk

The Island Hideout е малко селце от еко колиби, изградени в традиционен тайландски стил, от местни материали и с естествени покриви от палмови листа. Всички те предлагат страхотна гледка към буйната джунгла насреща и залива Панг Нга. Отвътре колибите са обзаведени с широки легла със завеси, баня на открито и шезлонги с панорамна гледка.

Идеята на това място е максимално да се потопите в природата и поради тази причина квартирите нарочно са без модерни удобства като електричество, телевизор или WiFi. Все пак е хубаво понякога да забравите за известно време за тези неща, нали?

Отвън пък е разположен огромен лазурен басейн с изглед към джунглата.  Наблизо има идиличен ресторант с домашно отглеждана и приготвяна храна, където може да се насладите на вкусната традиционна тайландска кухня под светлината на свещи.

Elewana Tarangire Treetops – Национален парк Тарангире, Танзания

Снимка: travelden.co.uk

Този очарователен курорт разполага с едни от най-големите спални помещения в цяла Източна Африка. Всяка с луксозна вътрешна баня и самостоятелен балкон с широк изглед към саваната. Идеални за съзерцаване на дивата природа.

Можете да прекарате времето си там, релаксирайки край безкрайния басейн, в който често се играят местни игри на водна топка. А също така да отидете на сафари или до някое масайско селище в района.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Добре дошли в най-екстремните хотели на света!

Canopy Tree Houses – Тарзали, Куйнсленд, Австралия

Снимка: travelden.co.uk

Изберете си една от шестте луксозно обзаведени къщи, от дървен материал и стъкло, която ще бъде изцяло и само за вас. В допълнение ще имате и зашеметяваща панорамна гледка към над 400 дка влажни тропически гори и течащата през тях река Итака.

Отпуснете се на хамака си под чадъра или пригответе храна на барбекюто си. Но най-добре бихте постъпили, ако се отдадете на изследване на невероятната тропическа гора, намираща се буквално пред прага на къщата.

Земята, върху която е разположен курорта, ражда голямо количество плодове, затова там може да се види невероятно рядка дива фауна, като дървесни кенгура и зелени посуми. Не се изненадвайте, ако някоя подобна животинка шета из собствената ви тераса, в търсене на храна!

KA BRU Beach – Итакаре, Бразилия

Снимка: travelden.co.uk

Този съблазнителен бутиков хотел се намира на входа на изумителния залив Камаму в бразилския щат Баия.

Елегантната горска къщичка е олицетворение на желанието за „вътрешен живот на открито“. Дългата слънчева веранда се съчетава чудесно с просторната дневна и добре оборудваният кухненски бокс. Отпред пространството е уредено с басейн, открити душове и площадка за йога. На сутринта пък ще ви нагостят с безплатна вкусна и здравословна закуска.

KA BRU е идеалното място да се насладите на туристически разходки, каране на каяк, сърф или просто охлаждайки се в океанските води, ако това е повече във ваш стил.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.