Искате ли да посетите Северния полюс с дирижабъл?

Шведска компания предлага необичайната туристическа услуга за 80 000 долара

0
 

Сподели

Shares
Снимка: OceanSky

Има много начини за авантюристичните туристи да достигнат до Северния полюс. Можете например да отидете на круиз до 90º северна ширина с доста топъл и луксозен кораб. Или ако разполагате с повече свободно време, можете да си направите ски експедиция, започвайки от 89º с.ш. и изминавайки пеша разстоянието оттам за около две седмици.

Съвсем скоро обаче ще се появи още една опция, след като компанията OceanSky вече предлага осъществяването на нов метод за полярно пътуване – превозвайки клиентите си до върха на света с въздушен кораб…

Шведската компания планира да използва норвежкия архипелаг Свалбард за база на бъдещите си операции, като първият полет до Северния полюс е замислен за 2023 г.

Идеята е да се превозват пътници на борда на луксозен дирижабъл, способен да развива скорост от 148 км/ч. С такова темпо, той ще може да достигне до полюса за около 38 часа, като за комфорта на пасажерите е помислено внимателно. На борда му те ще могат да се радват на удобствата на елегантен салон и всякакви храни, напитки. Разбира се и на впечатляващи гледки. Салонът ще бъде достатъчно тих и спокоен, за да не смущава нищо сънят на по-уморените пътници.

От OceanSky, споделят още, че въздушният кораб ще може да превозва до 16 пасажера на курс. Екипажът му ще включва 4 пилота, главен готвач и една стюардеса, както и ръководител на експедицията, който ще дава двойно дежурство като стюард и като помощник на готвача в кухнята.

Дирижабълът ще лети на височина от 300 до 900 метра, за да даде възможност хубаво да се разгледат всички обекти, над които ще премине.

Колко ще струва подобен вид начинание?

Според OceanSky това не е пътуване предназначено за всеки и цената отразява този факт – цената на резервациите е 80 000 долара.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.