Музикална класация: 4 дестинации, които да посетим този уикенд

A.k.a накъде да поемем през почивните дни и да си свиркаме?

0
 

Сподели

Shares

Коза

Събота и неделя не са като останалите дни от седмицата – те обладават чудното свойство в едни нищо и никакви 48 часа да вместят целия обем на предшестващите делнични дни, прекарани в упорит труд. Затова и трябва да се разходват умно!

И тъй като времето отново ще е преобладаващо, ви препоръчваме да предприемете временна евакуация към едни по-красиви части на Родината, където и слънцето и облаците, се чувстват като вълшебна музика…

Дий конче

Снимка: Живко Ризов

„Дий конче“ е пилотното парче от новия албум на една от любимите ни банди – Дъ Родопите, в което се засягат темите за сливането с природата, сред чудната красота на смолянския край, докато се язди кон. Каньона на водопадите, панорамните площадки  „Евридика“ и „Стражите“ и 68-метровият водопад „Орфей“ са само една малка част привлекателните дестинации, които ви очакват, ако изберете подобен развой на уикенда си. Можете да се насладите на „Дий конче“ на живо, като се насочите към конната база на Живко, фронтменът на този уникален състав.

Илинденци

Снимка: Арт център „Илинденци“

Следващата песен в своеобразната ни музикална класация е посветена на малкото село Илинденци, сгушено (какво друго да бъде едно село) сред дивната красота на Община Струмяни.

Музикалната композиция е изпълнена в стил етно-джаз-фюжън и включва в себе си влияния от такива природни забележителности като пещера Шаралийска, секващата дъха пропаст Алко, дълбока цели 132 м., бързите води на река Струма и множество живописни върхове и водапади.

Впечатляващи културни мотиви, в изпълнение на заемащия над 60 дка., скулптурен парк, създаден по инициатива на бележития творец Иван Русев ще ви пренесат в света на изкуството, докато разглеждате творбите на автори от цял свят и се наслаждавате на уникалната гледка.

Смесицата между различни стилове, която се чувствува в музикалната тъкан пък намира своето материално изложение във възможността всичко изброено дотук да се съчетае със скално катерене, рафтинг (когато Струма позволява), каране на колело и трекинг.

Връх Зъбчето в Рила

връх Зъбчето

За почитателите на неравноделните ритми на планинските пътеки пък се погрижил фолклорен ансамбъл Рила, който този път ни отвежда на музикално пътешествие към един от по-малко познатите върхове в тази планина – Зъбчето. Вярно, пътеката от спортната база в Белмекен притежава твърдата модулация, присъща на всеки стръмен терен, но затова пък ще ви отведе до най-високата му точка за отрицателно време, а по време на самия преход ще се наслаждавате на красивите мелизми на гледките, които ще се откриват пред вас.

Муратовото езеро

Муратово езеро

Музиката на водата ще чуем в изпълнение на Муратовото езеро, част от бележитата музикална формация Пирин, която със своите прочувствени произведения често ни оставя безмълвни. Затова и няма как да пропуснем да ви предложим мелодична разходка, в умерено moderato темпо, до едно от не чак толкова трудно достъпните езера в нея.

Няма как да отречем, че всяка спортна дейност крие в себе си рискове, колкото и минимални да са те. Знаем, че трудно можем да предотвратим нещо подобно, но можем да вземем предварителни мерки, които ще ни служат в помощ след това. Застраховката е един от тези начини.

Нашите приятели от „Парана“ са на ваша страна и ви предлагат услуга, която ще можете да използвате, не само когато спортувате в планината, но и когато сте активни в града или някъде другаде на територията на страната. А най-хубавото е, че сега, с промо код 360, я получавате с 10% отстъпка от редовната й цена. 

Запознайте с нея тук. А важните неща, които трябва да знаете преди да си направите застраховка, вижте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.